VLN

VLN: Dit weekend laatste countdown Nürburgring 24U op de Nordschleife

Dit weekend vindt de laatste countdown voor Nürburgring 24U op de Nordschleife plaats. Dit weekend staat de tweede VLN-wedstrijd op het programma. Na de dramatisch verlopen eerste wedstrijd en de kwalificatierace enkele weken geleden is dit de allerlaatste kans voor de teams om zich terdege voor te bereiden.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN

VLN Preview 40 DMV Rennen

Dit weekend de laatste countdown voor Nürburgring 24U op de Nordschleife.

Laatste countdown Nürburgring 24U op de Nordschleife
Volgens de voorlopige inschrijvingslijst staan voor de allerlaatste wedstrijd voorafgaande aan 24U Nürburgring 24 GT's ingeschreven, 18 VLN Specials tot 4000cc, 6 Porsche Cup bolides en 2 SP Pro Racers. Meer als een kwart van de 190 ingeschreven bolides komt voor een podiumklassering in aanmerking.

Verschillende DTM-rijders zoals Maxime Martin, Augusto Farfus en Nico Müller komen in GT3's voor BMW en Audi aan de start. Maar ook ex-DTM-coryfeeën zoals Bernd Schneider en Marcel Fässler zijn voor Mercedes en Audi van de partij. Schneider komt voor het team van Black Falcon aan de start en kan vanuit de eigen gelederen concurrenten van ROWE Racing en het Haribo Racing Team verwachten.

Ook de teams van Manthey Racing en Frikadelli Racing met o.a. Patrick Huisman moeten niet onderschat worden. Daarnaast zijn ook Aston Martin en Bentley op volle sterkte vertegenwoordigd. En vanuit het land van de rijzende zon staan Nissan en Lexus op de startstreep.

Vanuit het WTCC komen Tiago Monteiro en Gabriele Tarquini met een Audi TTRS van Rostek Racing aan de start. Zij maken geen kans op de eindzege, wel is het voor hun belangrijk om zoveel mogelijk Nordschleife-ervaring op te doen. Hoewel de VLN niet over een WK-status beschikt staan er dit weekend maar liefst 480 coureurs uit 31 landen op de startstreep waaronder 31 vrouwelijke deelnemers.

Cups
Met meer dan 20 inschrijvingen steekt vooral de BMW 235i Cupklasse er bovenuit. Voor de Opel Astra Cup ontving de organisatie 13 inschrijvingen. De VLN Specials tot 2L beleeft een renaissance. In die klasse werden Mario Merten/Wolf Silvester in 2010 kampioen. Daarna volgden er enkele magere jaren maar de klasse schijnt nu weer volkomen op te leven. Bij de Productietoerwagens tot 2,5L zijn ook vele punten te verdienen. In die klasse werden Rolf Derscheid/Michael Flehmer met een BMW 325i in 2014 kampioen. Zij beschikken dan uiteraard over het startnummer 1.

De trainingen voor de 40e 4-Uurswedstrijd zijn a.s. zaterdag van 8.30-10.00u. Traditioneel start de wedstrijd om 12u. Voor entree op de Nordschleife behoeft geen toegang betaald te worden. Een toegangskaartje voor de grid, paddock en de tribunes kost slechts 15 Euro.

VLN Preview 40 DMV Rennen 2
Ook de Frikadelli Porsche blijft een grote kanshebber.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet