IndyCar

Sportscars/IndyCar: Groeten uit Long Beach

IMG 4466
Racefans kwamen in groten getale naar de Grand Prix of Long Beach

Het is het oudste nog bestaande evenement op een stratencircuit in de Verenigde Staten: de Grand Prix of Long Beach. De combinatie van IndyCars en het Tudor United SportsCar Championship, aangevuld met Indy Lights, Pirelli World Challenge, Drift King Series en Stadium Trucks staat garant voor een prachtig evenement met drie dagen vol actie. Voor degenen die dan nog niet genoeg hebben, zijn er dan ook elke avond nog live-concerten. AUTOSPORT.NL maakte de lange reis naar Califonië en genoot volop.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 4882
Stuwende kracht achter de Grand Prix of Long Beach is Jim Michaelian, die naast zijn rol als hoofd van het organisatiecomité ook zelf nog regelmatig achter het stuur van een raceauto kruipt. Twee jaar geleden was hij teamgenoot van onze landgenoot Ivo Breukers in een TRG-Porsche tijdens de 24 Uur van Daytona.

IMG 5442
De historie wordt in Long Beach niet vergeten, dus tijdens elke Grand Prix is er een expositie van raceauto's die er vroeger reden.

IMG 5455
Oud-coureurs Parnelli Jones...

IMG 5458
...en Bob Bondurant waren ter plekke om handtekeningen uit te delen.

IMG 4465

Bezoekers waren talrijk aanwezig.

IMG 5445

Merchandise is iets wat Amerikanen heel goed kunnen, en het wordt allemaal nog gekocht ook.

IMG 4857

Toch was het bij de stand van Ganassi Racing op zondagochtend opmerkelijk rustig. Toen wisten de bezoekers nog niet dat het team van Chip Ganassi die middag met Scott Dixon een prachtige overwinning in de IndyCar-race zou behalen. Het was de eerste zege voor Ganassi op Long Beach sinds Dario Franchitti in 2009.

IMG 4040

Met overwinningen in de Formule 1 (1977) en de IndyCars (1984, 1985, 1987) behoort Mario Andretti tot de succesvolste coureurs in de historie van de Grand Prix of Long Beach. Ook dit weekeinde moest hij weer heel wat handtekeningen zetten. Tussendoor reed hij met een van de tweezitters in het kader van de 'IndyCar Experience'.

LB bloesem

Prachtig voorjaarsweer en de bijbehorende flora hoort ook bij de Grand Prix of Long Beach.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet