DTM

DTM: Audi domineert in eerste test

Vijf Audi's op de eerste vijf plaatsen luidde het resultaat na de eerste test van de DTM op Circuit Park Zandvoort. Martin Tomczyk reed in 1.34.758 minuten de snelste tijd op het 4,307 kilometer lange circuit. Hij was 0.027 seconden sneller dan Christian Abt, die met zijn tweede plaats de best geklasseerde rijder met een een jaar oude auto was. Tom Kristensen, Mattias Ekström en Timo Scheider completeerden het Audi-quintet op de eerste vijf plaatsen.

Tekst: René de Boer Fotografie: Tim Böhme

 Tomczykvrijdag


Bruno Spengler, die we gisteravond samen met Mercedes-collega Daniel La Rosa tegenkwamen bij het vermaarde Zandvoortse etablissement "Fontanella", waar hij zich de pizza uitstekend liet smaken, was de best geklasseerde Mercedes-Benz-coureur op de zesde plaats, een positie voor tweevoudig F1-wereldkampioen Mika Häkkinen. Nicolas Kiesa haalde het maximale uit een set nieuwe Dunlop-banden en zette de achtste tijd neer, warmee hij verreweg de snelste rijder met een auto uit 2004 was.

Susie Stoddart kon duidelijk nog niet optimaal profiteren van de geheime instructies van Dillon Koster vorige week (waarover AUTOSPORT.NL exclusief berichtte). De Schotse kwam met haar Mercedes niet verder dan de 18e plaats. Ze was 0,06 seconden langzamer dan haar Oostenrijkse merkgenoot Mathias Lauda, die ook in een 2004-C-Klasse rijdt. Stoddart werd op 0,2 seconden gevolgd door Vanina Ickx, terwijl Alexandros Margaritis al na vijf ronden zijn Mercedes in de pits parkeerde. Een probleem met de stuurinrichting zorgde ervoor dat hij niet verder kon rijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet