CIKFIA

Karting: CIKFIA: Camponeshi en Fasberg winnen in Sarno

KZ2 Start

Het was opnieuw Tony Kart boven tijdens de eerste manche van het EK KZ in Sarno. Op de finale dag vertrokken Luca Corberi (KZ2) en Marco Ardigo (KZ1) de prefinales vanaf de pole. Uiteindelijke winnaars werden Andreas Fasberg en Flavio Camponeshi. Marijn Kremers en Jonathan Thonon waren de beste landgenoten in de KZ2 en KZ1.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Press.net

Alberto Calveri was de snelste in de prefinale en was daarmee de derde rijder die een pole pakte dit weekend. Andreas Fasberg en Fabian Federer werden tweede en derde. Marijn Kremers hield alle kansen op een mooie finaleplaats gaaf met P4. Pex Stan naderde met P11 de top tien, hij was meteen de laatste Nederlander die zich kon plaatsen voor de finales.

KZ2 Podium

In de finale kregen we opnieuw een andere winnaar, Andreas Fasberg. De TonyKart rijder won voor Pedro Hiltbrand en Felice Tiene. Marijn Kremers moest een plekje toegeven en werd vijfde. Nog steeds een top resultaat in dit sterk veld. Stan Pex moest het met een 26e plek stellen.

Er kon nog maar weinig misgaan voor Marco Ardigo die al de hele week de rapste was in Sarno. De Italiaan won ook de prefinale voor Flavio Camponeshi en Ben Hanley. Rick Dreezen kwam dankzij een goede race op P5 voorbij de finishvlag, Jorrit Pex werd 13e, Jonathan Thonon 17e, Menno Paauwe 19e en Bas Lammers 25e.

KZ Start

Dankzij een prima start pakte Camponeshi de kop over van Ardigo. In de derde ronde wurmde ook Hanley zich voorbij Ardigo die terugviel naar P3. Er veranderde vooraan niets meer en zo won Camponeshi voor Hanley en Ardigo. Daarachter was het wel spannend al konden onze landgenoten zich maar moeilijk mengen in deze gevechten. Jonathan Thonon werd negende, Bas Lammers kwam goed naar voren tot P11, Menno Paauwe werd 17e en Jorrit Pex werd 23e. Rick Dreezen kende een dramatische wedstrijd en werd pas 26e.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet