CIKFIA

Karting: CIKFIA: Ardigo heer en meester in KZ. Kansen voor Nederlanders in KZ2

KZ Ardigo-03

In Sarno werden vandaag de heats afgewerkt voor de eerste ronde van het Europees kampioenschap KZ2 en KZ1. Tijdens de kwalificaties van gisteren pakte Siebecke en Ardigo een mooie pole. Vandaag moest Siebecke de pole afgeven aan Luca Corberi, Ardigo heeft de touwtjes nog steeds stevig in handen. In de KZ2 maakte de Nederlanders wat plekken goed maar in de KZ1 lijkt een plek in de top vijf tot nu toe het meest haalbare.

Tekst: Philippe De Roeck

Maik Siebecke viel na zijn KZ2 pole van gisteren, vandaag terug tot buiten de top tien. Luca Corberi pakte plek één over en start de prefinale dus vanaf de kop. Andreas Fasberg en Alessio Piccini gaan Marijn Kremers vooraf voor P2 en P3. Ook Stan Pex en Ricardo Romkema kwamen goed naar voren. Zij staan als 12e en 29e geklasseerd. Guust Specken kwam van buiten de top veertig, hij staat nu 33e. Pepijn Steeman sloot de dag als 43e af, Chantal van Haandel staat 47e.

KZ2 Siebecke-302

In de KZ1 is Ardigo nog steeds heer en meester. Hij won beide heats en start morgen vanaf pole in de prefinale. Ben Hanley maakte een plekje goed en pakte P2 over van Flavio Camponeshi die nu derde staat. Rick Dreezen werd zesde en vijfde in de heats en start als achtste, Bas Lammers als twaalfde en Jorrit Pex als 14e. Menno Paauwe staat 22e en doet daarmee één plekje beter dan Jonathan Thonon op P23.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet