Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Voorbeschouwing overige raceklasses Zandvoort

Toegegeven, het is jammer dat er ditmaal op Zandvoort geen Nederlandse coureur in de DTM actief is. Maar daar staat wel tegenover dat in alle andere raceklasses die dit weekend op ons eigen Circuit Park Zandvoort in actie komen, tenminste één landgenoot actief is. Dat is nog nooit eerder gebeurd sinds de DTM in 2001 voor het eerst op Zandvoort racete. We lopen ze stuk voor stuk even langs.

Tekst: René de Boer

In de Formule 3 Euro Serie rijdt Giedo van der Garde voor het team van ASM Formule 3, dat de afgelopen twee jaar met Jamie Green en Lewis Hamilton de kampioenstitel pakte. Daarnaast is Van Amersfoort Racing, het enige Nederlandse Formule 3-team, aanwezig voor een gastoptreden. Hier rijden Récardo Bruins en Dominick Muermans.

In de Formule BMW Duitsland rijdt Nick de Bruijn. De zoon van oud-wereldkampioen karting Peter de Bruijn is bezig aan zijn tweede jaar in de eenzitter-promotieklasse van BMW. De rijder van het Duitse team Josef Kaufmann Racing behaalde twee weken geleden op de Nürburgring zijn eerste overwinning in de klasse, nadat hij op de Norisring al twee keer tweede was. Onlangs koos hij voor een ander chassis, een auto uit 2002, die al een tijdlang bij het team in de werkplaats stond, en opeens zijn de resultaten voor de rijder uit Vlaardingen merkbaar beter. Dat hij lekker in z'n vel zit, bleek ook afgelopen maandag al tijdens de DTM-persconferentie in de Amsterdam Arena, waar hij professioneel met alle media-aandacht omging.

In de ADAC Volkswagen Polo Cup rijden twee Nederlandse gastrijders: Allard Kalff en AutoWeek-redacteur Michiel Willebrands. Kalff behoeft natuurlijk geen nadere introductie. Hij reed vorig jaar ook al met een Polo, maar strandde toen voortijdig en mag nu in de herkansing. Ook Willebrand beschikt over de nodige race-ervaring, hij maakte onder andere deel uit van het vermaarde AutoWeek-SEAT-Endurance team met Sandor van Es, Arie Blokland, Raymond de Haan en Arnold Ritter. Dat je als gastrijder in de Polo Cup overigens niet kansloos bent, bewees Jaap van Lagen vorig jaar door de race op Zandvoort op z'n naam te schrijven.

In de Porsche Carrera Cup rijden maar liefst vier Nederlandse gastrijders. Natuurlijk is het Team Bleekemolen van de partij met vader Michael Bleekemolen en zoon Jeroen Bleekemolen. De laatste keer dat Jeroen met een Porsche racete, tijdens de Supercup op Indianapolis, stond hij meteen op het podium. Dat belooft dus wat! Onder de vlag van Harder's Plaza Racing komt naast Robert van den Berg op Zandvoort ook viervoudig Porsche Supercup-kampioen Patrick Huisman uit.

In de SEAT Leon Supercopa is met Madeno Racing dit jaar een Nederlands team actief. Naast de Fin Mika Heino en de ook in ons land niet onbekende Portugees José Joao Magalhaes rijdt ook de Limburger Willy Welles voor deze renstal.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet