CIKFIA

Karting: CIKFIA: Siebecke (KZ2) en Ardigo (KZ) pakken pole op Europees kampioenschap.

In Sarno wordt dit weekend de aftrap gegeven van het Europees kampioenschap karting voor de KZ en de KZ2 schakelklassen. Zoals we dat gewoon zijn komen er een pak Nederlanders en Belgen aan de bak dit weekend. Zo ook vandaag tijdens de kwalificaties die in aangename omstandigheden plaatsvonden. De rapste mannen vandaag: Maik Siebecke in KZ2 en Marco Ardigo in de KZ.

Tekst: Philippe De Roeck

Een iets wat verrassende Maik Siebecke dus op pole in de KZ2 klasse. De CRG rijder noteerde de snelste tijd voor Fabian Federer en Luca Corberi. Marijn Kremers is meteen goed bij de les met een vijfde tijd, tevens de snelste birelART rijder van het veld! Stan Pex volgt al op wat verdere afstand met P25. Ricardo Romkema pakte de 31e tijd op een ruime halve seconde, het veld ligt dus erg kort op elkaar! Guust Specken liet een 44e tijd optekenen, net voor Chantal van Haandel op P48 en Pepijn Steeman op P50.

Daar waar CRG in de KZ2 nog wat in de pap te brokken had, was het opnieuw TonyKart dat in de KZ de tabellen aanvoerde met de pole voor Marco Ardigo voor Flavio Camponeshi en Ben Hanley. Regerend Europees kampioen Rick Dreezen klokte een achtste tijd. Bas Lammers werd op de baan waar hij zijn laatste wereld titel pakte elfde. Jorrit Pex werd negentiende en Menno Paauwe 21e. Nog enkele rappe mannen zijn zeker het vermelden waard! Zo werd Paolo de Conto 'pas' 12e, Davide Foré 16e en Jordan Lennox 18e.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet