24H Series

Showdown in Tsjechië: Hankook 12H Epilog Brno (9-10 oktober 2015)

Brno circuit by night 800pix

Het seizoen in de 24H SERIES powered by Hankook van dit jaar is nog niet eens halverwege, maar in de autosport gaat alles nu eenmaal snel, en daarom is het tijd om vooruit te kijken naar de finale van het seizoen. Voor het eerst gaat de 24H SERIES powered by Hankook naar Tsjechië om daar een race te houden op het Automotodrom Brno. De Hankook 12H EPILOG BRNO vormt de afsluiting van de serie van dit jaar, waarmee tevens de lange traditie van de Epilog als lange-afstandsrace in Brno aan het einde van het seizoen wordt voortgezet.

Tekst en foto's: PR

Impression 24H SERIES 800pix


"Na de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD, onze nieuwe 24-uursrace in het tweede weekeinde van juli in Zuid-Frankrijk, is de race in Brno ons tweede nieuwe evenement van dit jaar", zegt Helen Roukens namens CREVENTIC. In samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT) treedt het Nederlandse bureau op als organisator en promotor van de 24H SERIES powered by Hankook. "Omdat de Hungaroring, waar we jarenlang een race hielden, dit najaar niet beschikbaar was vanwege renovatiewerkzaamheden, moesten we op zoek naar een alternatief. Het 5,403 kilometer lange circuit van Brno bleek de ideale oplossing. Directie en medewerkers van het circuit hebben dankzij het Epilog-evenement, met een historie van meer dan tien jaar, veel ervaring met lange-afstandsraces. Voor autosportliefhebbers in Tsjechië is het goed nieuws dat het Epilog-evenement wordt voortgezet, en nu met een duur van twaalf uur in plaats van de zes uur tot dusver. Voor ons is het uitstekend dat we Brno als locatie aan onze kalender kunnen toevoegen."

Brno circuit 800pix

Gunstig gelegen in het hart van Europa is Brno de op-één-na grootste stad in Tsjechië. Al in 1930 vond in de omgeving de eerste autorace plaats op het 30 km lange 'Masaryk Circuit', dat uit afgesloten openbare wegen bestond. In de dertiger jaren raceten de beroemde 'Silberpfeile' van Mercedes-Benz en Auto Union er. Na de Tweede Wereldoorlog werden de race-activiteiten hervat op kortere stratencircuits, waar legendarische toerwagen- en motorraces plaatsvonden. Het huidige permanente circuit werd in 1987 geopend en kende al optredens van tal van populaire raceklassen zoals FIA GT, FIA WK Toerwagens, DTM en MotoGP.

Impression 24H SERIES 2015 800pix

De voorlopige inschrijflijst voor de Hankook EPILOG 12H BRNO vermeldt al meer dan 40 auto's, wat duidelijk de grote belangstelling voor het evenement en de serie weergeeft. In tegenstelling tot de andere twee twaalf-uursraces op de kalender van de 24H SERIES powered by Hankook, waar de wedstrijd is opgesplitst in twee delen over twee dagen, wordt de race in Brno gehouden van het middaguur tot middernacht. Dat betekent ook dat er een aantal uren in het donker wordt gereden, een karakteristiek element van lange-afstandsraces. Nadere informatie over de Hankook 12H EPILOG BRNO en de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet