Sportscars

Sportscars: Jeroen Bleekemolen met Viper naar 24 Uur van Le Mans

imsa 28277998

De Automobile Club de l'Ouest heeft vanavond bekend gemaakt dat Team SARD-Morand een van de voor de 24 Uur van Le Mans ingeschreven auto's heeft teruggetrokken en dat hierdoor de TI Automotive/ViperExchange.com/Riley Motorsports Dodge Viper GTS-R van Jeroen Bleekemolen is uitgenodigd. Voor Bleekemolen zal het zijn tiende deelname aan Le Mans zijn, waarvan de vijfde met een GT.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: IMSA

Vorig jaar was Bleekemolen al dichtbij deelname aan de 24 Uur van Le Mans met de Viper, maar trok het team zich op het laatste moment terug, waardoor Bleekemolen uiteindelijk met een door ProSpeed Competition ingezette Porsche aan de start verscheen. Ook dit jaar leek Bleekemolen buiten de boot te gaan vallen, maar doordat de door Team SARD-Morand ingeschreven Morgan Evo werd teruggetrokken werd de Viper, die de eerste reserve was, opgeroepen.

Bleekemolen zelf was vanzelfsprekend zeer blij met het nieuws dat hij in juni voor de tiende keer aan de start van de klassieker zal verschijnen.

"Het is super om terug te keren op Le Mans. Het wordt mijn tiende keer, dus zeker speciaal. We wisten dat we een goede kans maakten als eerste reserve, maar niets is zeker tot het ook echt bevestigd is. En om met een Viper te rijden is ook super. Het team is al volop bezig met de voorbereidingen, we hebben de auto zelfs al getest," liet Bleekemolen aan Autosport.nl weten.

"We gaan echt voor een goed resultaat. De derde (verplichte) bronze rijder is er ook geen die budget meebrengt, maar gewoon de best beschikbare. Winnen is het doel, maar eenvoudig zal dat zeker niet worden," aldus Bleekemolen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet