Sportscars

Sportscars: Probleemloze test ALMS Honda Acura motor

De Mexicaan Adrian Fernandez heeft de afgelopen twee dagen met een LMP2 Lola-chassis de gloednieuwe ALMS Honda Acura motor op Firebird Raceway in Californië uitgebreid getest

tekst Willem J. Staat

Uitstekende test LMP2 Acura motor

Hoewel de test onder extreem warme weersomstandigheden plaatsvond, startte de test uitstekend voor Lowe's Fernandez Racing. "Het harde werk is beloond en stelt ons in staat om in 2007 vroeg te gaan testen" zegt Adrian Fernandez.

Adrian Fernandez "Mijn eerste rondjes in de auto waren gewoonweg fantastisch. De auto voelde vanaf het begin erg goed aan we konden de auto snel verbeteren. Ik ben erg blij dat Lowe's Fernandez Racing partner in het project met Honda Acura is, en ik ben nu al enthousiast over ons eerste ALMS-seizoen in 2007. De auto ziet er fantastisch uit en onze fans zullen verrast zijn."

Robert Clarke van Honde Performance Development: "We hebben deze motor de afgelopen drie maanden op de testbank gehad en wij verwachtten wel enige betrouwbaarheid tijdens deze test, maar je bent natuurlijk nooit 100% zeker wanneer de motor en de chassis-combinatie voor het eerst getest wordt."

Teammanager Tom Anderson: "Dit is de sterkste start van een totaal nieuw raceprogramma wat ik ooit heb meegemaakt. Het toont de indrukwekkende talenten en toewijding en sterkte van Honda Performance Development, Lola en Michelin in het ALMS-sportscar programma. Het was een waar genoegen om die auto te zien rijden. Wij kunnen nauwelijks wachten voor het herfst en wintertestprogramma."

Fernandez Racing, Andretti Green Racing en Highcroft maken in Maart 2007 met de Honda Acura motor hun debuut tijdens de 12 Uren van Sebring in de LMP2-klasse.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet