DNRT

DNRT: Raymond Zonneveld maakt zijn droom waar en geniet

voor clio

Als je ergens in gelooft, dan moet je er echt voor gaan om je droom werkelijkheid te laten worden. Dit geldt zeker voor Raymond Zonneveld uit Wassenaar, die afgelopen zondag zijn droomdebuut maakte in een Clio 3 tijdens de DNRT wedstrijden op Circuit Park Zandvoort.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Chris Schotanus

scheivlak

Wij van Autosport.nl kennen Raymond Zonneveld al wat langer, vanuit het mediacentrum van het circuit. Als fotograaf weet hij altijd net die plaat te schieten die een ander niet heeft. Zijn foto's zijn vaak gebruikt bij de redactionele stukken over de Dutch Power Pack-races op Autosport.nl en ook gebruikt voor de jaarboeken van het circuit. Maar Raymond had nog een andere wens: Racen in een Clio op Zandvoort. Wat doe je dan. Hoe bereik je je doel? Met alleen oefenen, vrijrijden, cursus doen en je racelicentie halen ben je er nog lang niet. Autoracen kost veel geld en is, zonder hulp van familie, relaties en sponsors vaak niet te bekostigen. Toch moest zijn passie waarheid worden. De afgelopen twee jaar heeft de 27-jarige enthousiasteling een aantal malen meegedaan aan de aantrekkelijk geprijsde wedstrijden van de PTC Cup op Assen bij de ACNN. Maar dit seizoen moest het toch werkelijk gaan gebeuren. Racen in een Clio 3 tijdens de DNRT openingsraces van 12 april.

"Martijn Kool van Kool Autosport kon voor mij een Clio regelen. Maar het geld was toch een struikelpunt," aldus Zonneveld. Martijn is overgestapt van de dure Clio Cup Benelux naar de Sportklasse van de DNRT en kon nog wel een teamgenoot gebruiken.

zijaanzicht

Zonneveld: "Een race met een Clio in de Sportklasse kost per racedag rond de 1.500 euro. Dat is inclusief auto, benzine, inschrijfgeld, pitbox en het gebruik van gebruikte racebanden. Je moet natuurlijk geen schades gaan rijden, maar daar denk ik liever niet aan. Schade kan altijd gebeuren, maar bij de DNRT rijdt iedereen met het koppie. Het motto is hier 'Leven en laten leven'.

"Toen begon de zoektocht naar geld en middelen om dit allemaal waar te maken. Met behulp van mijn vader en moeder, mijn zus Nicole en de familie Bergman, Grieks Restaurant Eleni, Cafe Rooie Cor, Voorham verf & wand en Creashop Scrap & Zo is uiteindelijk het bedrag binnengekomen. Zo kon ik dus eindelijk mijn Clio-debuut maken."

start

Race 1:
"Wat een zondag werd het. In de ochtend voor het eerst in de Clio gestapt en een 2.03 op de klokken gezet. Een tijd die ik in de kwalificatie kon verbeteren naar 2.00 rond, wat goed was voor een zevende startplek in een veld van 34 racewagens. De start van de eerste wedstrijd heb ik een beetje verprutst, omdat ik te wijd door de Tarzanbocht ging.

te wijd

Daardoor viel ik terug naar een dertiende plaats. Ik heb me terug geknokt naar een achtste plek en verbeterde mijn rondetijd naar een 1.59."

Race 2:
"De tweede race begon van de achtste startplaats en ik heb deze plek kunnen vasthouden in de eerste paar ronden, daarna kwam ik een beetje in het gedrang terecht. Na een iets te enthousiaste uitremactie heb ik helaas lichte schade gereden en ben ik teruggevallen naar een uiteindelijke 16de plaats. Maar al met al was dit echt een droomweekend voor me. Ik heb van alles genoten en heb nu spierpijn van de big smile op mijn gezicht! Ik wil iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt en ik hoop dat ik dit een vervolg kan gaan geven!"

duim

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet