DTM

DTM: Test in Oschersleben als laatste seizoensvoorbereiding

IMG 3275
Maxi Götz (Mercedes-Benz) voor regerend kampioen Marco Wittmann (BMW).

Vanaf vandaag en nog tot en met donderdag testen teams en rijders uit de DTM op het circuit van Oschersleben. Het is de laatste officiële test voor de start van het nieuwe seizoen, dat traditioneel begint op de Hockenheimring Baden-Württemberg, waar ditmaal van 30 april tot en met 2 mei wordt gereden (naast de DTM rijden ook het WK Rallycross, FIA EK Formule 3, Porsche Carrera Cup Deutschland en de nieuwe Audi TT Sport Cup in Hockenheim). In Oschersleben komen, zoals gebruikelijk bij officiële collectieve DTM-testsessies, alle teams met één auto in actie, die per dag door één van de twee rijders per team wordt bestuurd. Dat betekent dat de helft van de rijders niet in zijn eigenlijke wedstrijdauto zit, maar dat weerhoudt de coureurs er uiteraard niet van om een flink aantal kilometers af te leggen. AUTOSPORT.NL was er op de eerste testdag bij.

Tekst: René de Boer (vanuit Oschersleben, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions
IMG 3260


Bij tests hebben de teams gelegenheid met allerlei extra meetinstrumenten en sensoren te werken, wat bij de races niet meer het geval is. Zo staken er maar liefst drie antennes en een pitometer uit het dak van de auto van Timo Scheider.

IMG 3563

De Mercedes-AMG C 63 DTM van DTM-nieuweling Lucas Auer wordt gesponsord door BWT, een bedrijf in watertechnologie dat roze als huiskleur heeft. De auto wordt ingezet door het Franse team ART Grand Prix, dat eveneens nieuw is in de DTM. Vandaag reed Auers teamgenoot Gary Paffett met de auto. 

IMG 3296

De Audi RS 5 DTM van Mattias Ekström.

IMG 3814

Mercedes-Benz-coureur Christian Vietoris.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet