Formule 1

Max Verstappen demonstreert op 28 juni Formule 1-auto met Toro Rosso tijdens Italia a Zandvoort

Max Verstappen action

Op zondag 28 juni geeft Max Verstappen samen met Scuderia Toro Rosso een Formule 1-show op Circuit Park Zandvoort tijdens het evenement Italia a Zandvoort. Daarmee maakt Verstappen binnen een jaar na het winnen van de Zandvoort Masters-Formule 3-race zijn Formule 1-debuut op een Nederlands circuit. Het populaire evenement Italia a Zandvoort krijgt als ondertitel "driven by Max Verstappen" en wordt hét Max Verstappen-fan-evenement van Nederland.

Tekst en foto: PR

"Het lijkt me super mooi om met een Formule 1-auto op Zandvoort te rijden", aldus de 17-jarige Max Verstappen. "Een demonstratie en show geven in een Formule 1-bolide is altijd leuk en helemaal voor thuispubliek. Italia a Zandvoort is een geweldig evenement en ik hoop alle fans veel plezier te kunnen bezorgen."

Circuit Park Zandvoort was vorig jaar de locatie voor een van de meest prestigieuze successen van Max Verstappen, toen hij de 24e editie van de internationale Formule 3 Masters-invitatierace won. Daarmee volgde hij ook in de voetsporen van zijn vader Jos, die in 1993 winnaar van de Masters op Zandvoort werd.

poster-verstappen

Nu keert Max Verstappen tijdens Italia a Zandvoort dus terug naar het circuit in de duinen voor zijn eerste optreden met een RB8 Formule 1-bolide in Toro Rosso-kleurstelling op een Nederlands circuit. Ook zijn vader Jos Verstappen zal de gehele dag aanwezig zijn op het evenement.

Natuurlijk zijn er ook verschillende momenten waarop Max Verstappen zijn supporters en fans kan ontmoeten, zoals meet & greet-sessies en presentaties, onder andere voor de hoofdtribune. De Nederlandse coureur zal de hele dag aanwezig zijn en is meermaals beschikbaar voor handtekeningen en foto's. Ook de officiële Toro Rosso/Max Verstappen-merchandise is beschikbaar tijdens dit evenement.

Naast de demonstraties van Max Verstappen vindt Italia a Zandvoort in zijn gebruikelijke vorm plaats, inclusief de aanwezigheid van Italiaanse Club Cars en tal van andere merkenclubs, Italiaanse auto's en lifestyle en een ruime keuze aan Italiaanse culinaire specialiteiten. De kaartverkoop voor het evenement is inmiddels gestart. Toegangskaarten kosten € 12,50 in de voorverkoop en zijn te bestellen via www.verstappen.nl of www.circuit-zandvoort.nl.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet