DRDO

DRDO: Veel animo voor races Dutch Race Driver Organisation

DRDOM3cup

Op dinsdag 21 april gaat het vijfde raceseizoen van de Dutch Race Driver Organisation van start. Veel bekende rijders en teams uit de DRDO-familie zijn er ook dit jaar weer bij. Daarnaast verwelkomt de DRDO nieuwe deelnemers en teams, waaronder Equipe Verschuur.

Tekst en foto's: PR

Frans Verschuur komt op 21 april met zijn succesvolle team Equipe Verschuur kennismaken met de DRDO. "Tijdens het eerste evenement doen we met twee BMW's 120d mee", aldus de meervoudig kampioen. "De eerste auto wordt bestuurd door Maarten Mus. Als het hem goed bevalt, mengt hij zich vaker in de strijd. Ik ga met de tweede BMW van start; ik gebruik de races om te auto te testen. Daarna zet ik de auto in voor een rijder van ons team."
Verschuur heeft voor geïnteresseerden ook nog een derde BMW 120d en een Seat Ibiza TDi beschikbaar.
De teameigenaar kijkt uit naar zijn eerste kennismaking met de DRDO. "Ik vind het leuk om met enkele auto's actief te zijn in deze laagdrempelige klasse."

dayvtec

Kampioen en debutant
Alexander Berger won vorig jaar de titel in de klasse Specials Plus, zijn teamgenoot Cas Renders eindigde als tweede. Het duo gaat dit jaar proberen om hun successen te prolongeren. Ze rijden net als vorig jaar met een BMW 130i van Day V Tec. Milan Dontje maakt zijn racedebuut bij het team van Davy Lemmens. "Milan komt uit de kartsport en heeft net zijn racelicentie gehaald", aldus Davy. "Om ervaring op te doen, rijdt hij de eerste twee evenementen van de DRDO met een BMW 130i. Misschien voegen we het derde evenement daar aan toe."
Davy verwacht veel van de 19-jarige debutant. "Milan heeft indruk gemaakt tijdens de eerste testsessies. Ik denk dat hij meteen in de kop van het DRDO-veld meestrijdt."
Day V Tec runt de Volvo's S60 D4 en C30 D5 van Marcel Roeleveld, Bas Baars en Adriaan Verhoef in de DRDO. Davy: "Daarnaast ben ik nog in gesprek met enkele andere rijders."

jsracing

Vijf jaar DRDO, vijf jaar JS Racing
JS Racing is vanaf de start van de DRDO van de partij. Teameigenaar Jaco Sekeris verwacht dit seizoen met vier auto's aan de start te verschijnen. "In de BMW M3 Cup komt Jan Hein Witzand in actie. De tweede M3 wordt gedeeld door Peter van Gils en Marc Naessens." Marc zat er vorig seizoen al goed bij, met onder meer een derde en een vierde plaats in de BMW M3 Cup.
In de klasse Specials Plus vertrouwt het team op Mike Frigge en Willem Tuk (BMW Compact E46) en André van der Laan (BMW 130i). Willem stelde vorig jaar ook een podiumplek veilig. De verwachtingen zijn dus hooggespannen.

Enthousiast
De organisatie van de DRDO verwacht circa 35 auto's tijdens de openingsraces van het lustrumjaar. De kans is groot dat het startveld gedurende het seizoen verder groeit. Diverse teams zijn nog op zoek naar rijders of in onderhandeling. Neem bijvoorbeeld Bas Koeten Racing. Jelle Koeten van het team is enthousiast. "Op dit moment weten we nog niet of we aan de DRDO deelnemen. We willen wel graag. We hebben diverse auto's beschikbaar die zeer geschikt zijn voor de DRDO. Rijders zijn van harte welkom."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet