GT

GT: Alex Zanardi behaalt in Toscana eerste paracycling overwinning

BMW's Brand Ambassador Alex Zanardi is het paracycling seizoen in Italië succesvol begonnen. In de regio Toscana won hij twee internationale wedstrijden en pakte tevens de overall zege.

Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW

2015 Alex Toscana 2
Alex Zanardi op weg naar de overall overwinning in Toscana

Alex Zanardi behaalt eerste Paracycling overwinning
In het Italiaanse Marina di Massa behaalde Alex Zanardi afgelopen weekend twee paracycling-overwinningen. Zaterdag jl. won hij een 45 km. lange wegwedstrijd en zondag schreef hij een 16 km. lange time trial op zijn naam. Met dit succes verzamelde hij 16 waardevolle punten voor de paracycling "world rankings" dat tevens als kwalificatie criterium voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro 2016 fungeert.

Alex Zanardi: "Ik ben met mijn performance erg tevreden en het was perfecte manier om het seizoen te beginnen. Voor de "world rankings" verzamelde ik waardevolle punten en het was tevens een mooie aangelegenheid om mijn performance level met die van mijn maten van het Italiaanse nationale team te vergelijken. Mijn gemiddelde was 41 km/u. Dit was niet al te slecht."De komende weken bereidt Alex Zanardi zich op de 24U van Spa Francorchamps voor. Daar zal hij met een BMW Z4 GT3 aan deelnemen.

2015 Alex Toscana 1
Alex Zanardi een levende legende.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet