DNRT

DNRT: Verswijveren en Dekker pakken eerste twee overwinningen in nieuwe seizoen Mazda MaX5 Cup

RMMC Zandvoort 10 110415 nl jpg72

Het nieuwe seizoen in de Ribank Mazda MaX5 Cup kende gisteren op Circuit Park Zandvoort een bijzonder succesvolle en enerverende start. Met een veld van maar liefst 43 auto's is deze cup, in weerwil van de heersende trend in de autosport in Nederland, uitgegroeid tot de grootste raceklasse in Nederland. Youri Verswijveren en Marcel Dekker waren de smaakmakers op het soms droge, soms natte circuit en pakten de meeste punten met elk een overwinning.

Tekst en foto's: PR

Met 72 uitgegeven startnummers aan het begin van dit nieuwe seizoen belooft de Ribank Mazda MaX5 Cup wederom een van de meest succesvolle raceklassen in Nederland te worden, nu de populariteit van de duurdere klassen tanende is. Het DNRT biedt voor steeds meer rijders genoeg mogelijkheden om veel plezier aan betaalbaar en competitief racen te beleven, wat de sterke groei van de Ribank Mazda MaX5 Cup ook verklaart.

De eerste meters van het nieuwe seizoen werden zaterdagochtend gereden tijdens de vrije training, waar de toprijders van 2014 weer vooraan in het klassement te vinden waren. Manfred Bavelaar (Baaf Automotive) ging het snelste rond in een tijd van 2:08.262, gevolgd door Marcel Dekker (Dekker Racing) en de Brit Cristopher Woodger (IL Motorsport).

RMMC Zandvoort 08 110415 nl jpg72

Bij aanvang van de kwalificatietraining dreigde er regen te vallen. Het was dus van belang om in de eerste ronden van de training meteen te proberen de snelste tijd neer te zetten. Maar met 43 auto's op de baan was het voor de meesten niet altijd mogelijk om een vrije ronde te rijden. Na drie ronden begon het langzaam te regen wat de rondetijden sterk beïnvloede. In die drie ronden had Woodger al een tijd neergezet van 2:08.582, wat naar later bleek voldoende was voor de eerste pole van dit seizoen. Op 33-honderste van een seconde daarachter stond drievoudig kampioen Eric Sliphorst (IL Motorsport), die na een jaar afwezigheid weer terug is in deze cup en met zijn ervaring jongeling Verswijveren 16-honderste van een seconde voorbleef. Naast Verswijveren stond Dekker op de grid. Rookie Isaac van der Slik (Van der Slik Racingteam) zorgde voor een verrassing door slim gebruik te maken van de droge eerste paar ronden en daardoor voor de vijfde tijd te tekenen.

De start van de eerste race verliep zonder incidenten op een inmiddels opgedroogde baan. Woodger wist als eerste de Tarzanbocht te bereiken gevolgd door Sliphorst, Verswijveren en Dekker. In de derde ronde kwam Woodger in de problemen toen hij zich bij het uitkomen van de Hugenholtzbocht verschakelde. In plaats van twee naar drie schakelde hij naar de eerste versnelling. Hierdoor kon de achter hem rijdende teamgenoot Sliphorst hem bij het oprijden van de Hunzerug niet meer ontwijken en raakte hem hard op de achterbumper, waardoor de ongelukkige Woodger rechts het gras in schoot.
Van deze actie wisten Dekker, Verswijveren en Bavelaar handig te profiteren en passeerden de twee rijders van IL Motorsport Racing. Woodger viel terug naar de zevende plaats maar wist zich gedurende de wedstrijd toch nog terug te vechten naar de tweede positie, toen het noodlot opnieuw toesloeg. Met nog één ronde te gaan kwam er rook achter uit zijn auto en bleek het achterdifferentieel defect te zijn, waardoor Woodger andermaal terugviel naar de zevende plaats.
Voor in het veld wist oud Clio-kampioen Dekker een voorsprong op te bouwen van bijna zes seconden. Achter hem waren Verswijveren en Bavelaar in een directe confrontatie in gevecht om de tweede plaats. In de slotfase kon Bavelaar Verswijveren net voor blijven en verzekerde zich daarmee van zijn beste finish in zijn MaX5 Cup carrière tot nu toe. Sliphorst werd vierde, gevolgd door Bart Wubben (B-Racing).

Met een groot veld van 43 auto's zijn er natuurlijk overal gevechten op de baan en is niet alleen de kopgroep spannend en interessant. Met name het gevecht om de 20e plaats zorgde voor geweldige mooie race-acties. Een strijd waar acht auto's rondenlang vochten om elke plaats met mooie uitremacties in de Tarzanbocht. Uiteindelijk was het René Smeenk (Smurfracing.nl) die in deze groep de 20e plaats voor zich opeiste.

De uitslag van eerste race is altijd de startopstelling voor de tweede race, wat dus de poleposition opleverde voor Dekker, met naast zich Bavelaar. Bij de start wist Verswijveren vanaf de derde plaats goed weg te komen en kon Bavelaar voorbij steken.

RMMC Zandvoort 06 110415 nl jpg72

De race werd onder natte omstandigheden gereden, wat voorin voor een geweldig mooie strijd tussen Dekker en Verswijveren zorgde. In de tweede ronde wist Verswijveren onderaan de Hunzerug Dekker voorbij te steken. Rondenlang vochten beiden om elke meter op de baan maar Verswijveren hield het hoofd koel en ging uiteindelijk met slechts 66-honderste van een seconde voorsprong voor Dekker over de finish.

Op de opdrogende baan werd Bavelaar vóór Wubben en Woodger als derde afgevlagd. Sliphorst was minder tevreden. Met de zesde plaats bleek dat hij bij zijn terugkeer in de MaX5 Cup toch nog wat werk aan de winkel heeft en was het voor de kampioen van 2011, 2012 en 2013 weer even wennen. Maar het gaf tegelijkertijd ook aan dat het niveau voorin bij de Ribank Mazda MaX5 Cup behoorlijk gestegen is.

René Smeenk werd na afloop van de dag gehuldigd als Driver of the Day. Deze dagprijs wordt elke keer uitgereikt aan een rijder die binnen de Cup onder meer zorgt voor een positieve bijdrage, sportieve vechtlust op de baan, sportief gedrag op en naast de baan of zich behulpzaamheid toont op de paddock naar ander Cupdeelnemers.

Met 43 auto's op de baan waren er relatief gezien maar weinig incidenten die er voor zorgden dat rijders hun strijd moesten staken. In de eerste race waren Angelino van der Brink (Angelino Racing Team) en de Duitser Sascha Muller (SaMaKi Racing Germany) echter minder fortuinlijk. Bij een spin van Van der Brink kon Muller hem niet meer ontwijken en moesten beide rijders de wedstrijd opgeven.

RMMC Zandvoort 09 110415 nl jpg72

De zeven evenementen van de Ribank Mazda MaX5 Cup vinden plaats op vijf verschillende circuits. Naast dat van Zandvoort worden ook Assen, het Belgische Zolder en Spa/Francorchamps en Oschersleben in Duitsland aangedaan. Het resterende programma voor seizoen 2015 ziet er als volgt uit:

• Dinsdag 19 mei Zolder (B) race 3 + 4
• Weekend 23 - 24 mei Zandvoort race 5 + 6 Pinksterraces
• Woensdag 8 juli Assen race 7 + 8
• Zaterdag 18 juli Zandvoort Sponsordag
• Zondag 9 augustus Zandvoort race 9 + 10
• Weekend 5 - 6 september Spa / Francorchamps Internationaal GT Open
• Weekend 25 - 26 september Oschersleben (D) race 11 + 12
• Zondag 18 oktober Zandvoort race 13 + 14 Finaleraces

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet