Porsche Cups

Overwinning Ho-Pin Tung in Porsche Carrera Cup Asia

2015 pcca shanghai

Ho-Pin Tung is het seizoen 2015 goed begonnen. In het eerste race weekend om de Porsche Carrera Cup Asia, op het circuit van Shanghai, pakte de Nederlandse-Chinees de overwinning in de tweede race. De eerste race leverde hem een vijfde plaats op. De Chinese held bevocht de overwinning op het scherpst van de snede. De gevechten om de leiding kregen hun bekroning in de slotfase met een magistrale manoeuvre van Ho-Pin Tung, waarbij hij gelijktijdig de nummers een en twee in de race pakte.

Tekst en foto's: PR

In de resterende ronden moest Ho-Pin Tung zijn leidende positie verdedigen tegen de verraste collega´s, maar hij zag als eerste de finishvlag. De overwinning op pure snelheid zag ook Michel Doukeris, de president Asia Pacific van Ho-Pins Tungs´ sponsor Budweiser.

2015 pcca shanghai2

´Dit is een best begin van het seizoen´, stelde Ho-Pin na de race. ´De auto was snel, beter dan in de eerste race op zaterdag, en er waren voortdurend mooie gevechten en het in één keer inhalen van de nummers 1 en 2, Rodolfo Avila en Martin Ragginger, dat gaf echt sportieve voldoening.´ De kwalificaties brachten Ho-Pin Tung een vijfde en een derde startplek. Zaterdag finishte hij ook op de plek waar hij stond op de grid, vijfde, en zondag was het raak; vertrokken van de derde plek pakte Ho-Pin Tung op soevereine wijze de overwinning.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet