Formula Regional European

D'Agosto op thuiscircuit Monza naar podium in NEC Formule Renault

mp monza ida 53

Ignazio D'Agosto is het seizoen voor Manor MP Motorsport goed begonnen. De Italiaan reed op Monza in het openingsweekend voor de Northern European Cup voor Formule Renault 2.0 naar een welverdiende tweede plaats in zijn eerste race voor het Brits-Nederlandse team.

Tekst en foto's: PR

De 20-jarige coureur vertrok zaterdag vanaf de derde rij en stuurde zijn auto vervolgens knap naar het podium. De kans op een herhaling in de tweede race op zondag ging in rook op nadat D'Agosto door een tegenstander werd geraakt. Hij moest met schade aan de ophanging opgeven.

mp monza ls do

Teamgenoten Dennis Olsen en Lasse Sørensen presteerden sterk in beide races. Voor allebei leverde de tweede race het beste resultaat op: Olsen eindigde in de top-zes, met Sørensen in zijn voetsporen op de zevende plaats, slechts 0,8 seconden daarachter.

mp monza ida 64

"Het is geweldig om ons racejaar te beginnen met een podium", aldus Sarah Shaw van Manor MP Motorsport. "Ignazio was heel goed in de eerste race en had weinig geluk in de race van zondag. Dennis en Lasse hadden veel te doen na de kwalificatie, maar lieten in de race een goed tempo zien. Het was een uitstekende voorbereiding op de eerste ronde van de Eurocup [voor Formule Renault 2.0] over een paar weken."

D'Agosto begon het weekend goed met een vijfde tijd in de eerste kwalificatiesessie. Olsen en Sørensen konden echter niet profiteren van de op Monza zo belangrijke slipstream en eindigden zodoende als 16e en 19e.

mp monza ls

De eerste start werd afgebroken vanwege de auto op pole die was afgeslagen. Maar toen de race echt begon, schoof D'Agosto snel een plaats door, om vervolgens in de vijfde ronde de derde plaats te veroveren. Toen Kevin Jörg enkele ronden voor het einde een lekke band kreeg, nam D'Agosto diens tweede plaats graag in ontvangst.

mp monza ida p

Olsen en Sørensen boekten intussen goede vooruitgang. De eerstgenoemde reed in de eerste ronde de top-12 binnen, om uiteindelijk na diverse inhaalacties als zevende te eindigen. Sørensen maakte indruk tijdens zijn debuut in de Formule Renault 2.0 door meteen naar een positie in de top-12 te racen.

mp monza do

Manor MP Motorsport komt opnieuw in actie in de twee openingsraces van de Eurocup voor Formule Renault 2.0. Die vinden op 26 en 27 april plaats op Motorland Aragon in Spanje. Een week eerder komt het GP2-team van MP Motorsport al voor de dag in Bahrein voor de eerste twee wedstrijden van de opstapklasse naar de Formule 1.

Klassement NEC Formule Renault 2.0 (na 2 wedstrijden):
5e Dennis Olsen, 29 punten; 7e Ignazio D'Agosto, 24 punten; 8e Lasse Sørensen, 23 punten

Teamklassement NEC Formule Renault 2.0 (na 2 wedstrijden):
4e Manor MP Motorsport, 39 punten
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet