WSK

Karting: WSK: Landgenoten nipt naast podium op La Conca

KFJ Sargeant-327

De piloten van de WSK Super Master series kwamen dit weekend weer in actie. Na Adria en Casttellto was het dit maal de beurt aan La Conca om het hoog aangeschreven kampioenschap te ontvangen. Ook heel wat landgenoten verzamelden op de Italiaanse baan al komt er geen eremetaal richting de lage landen.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: WSK

Logan Sargeant dook op vrijdag als enige onder de 47 seconden en stelde daarmee de pole in de KFJ veilig. Christian Lundgaard, die dit seizoen grote ogen gooit in deze klasse, pakte P2 voor Noah Watt. Ulysse de Pauw (vierde) en Kenny Roosens (tiende) deden het uitstekend. Charles Weerts is met P17 meteen de laatste landgenoot in dit veld, Nederlanders ontbreken helaas. Na de heats veranderde er maar weinig. Sargeant legde een vlekkeloos parcours af en won ze allemaal. Christian Lundgaard bleef tweede, Yueyang Sung schoof door naar P3. Ulysse de Paauw stond nog steeds op P4. Kenny Roosens en Charles Weerst vielen verder terug tot een 34e en 45e plek. Na een goede prefinale nam Lundgaard al snel de kop terwijl Kenny Roosens crashte in de eerste bocht. De Braziliaan Felipe Drugovich stoomde door naar P2, Marta Garcia werd derde terwijl Ulysse de Pauw, startend vanaf P2 vierde werd. Logan Sargeant legde uiteindelijk beslag op P5. Kenny Roosens werd na zijn crash nog 27e, Charles Weerts haalde de finale niet.

KF Nielsen-201
Nicklas Nielsen was in de KF erg snel onderweg maar kon het niet waarmaken in de finale.

Twee Belgen en twee Nederlanders namen het in de KF op tegen veertig andere concurrenten. Het verwachtte duel om poleposition tussen Karol Basz en Nicklas Nielsen kwam er niet. Nielsen pakte de pole voor Max Fewtrell en Alexander Vartanyan en zette Basz die een zevende tijd klokte op vier tienden. Martijn van Leeuwen deed het prima met een vierde tijd terwijl Richard Verschoor tiende werd. Benjamin Lessennes en Maxime Poty reden naar een 28e en 31e tijd. Nielsen won alle heats op zaterdag en zag ook Vartanyan en Basz opschuiven in het klassement naar P2 en P3. Martijn van Leeuwen volgde meteen daarachter op P4. Benjamin Lessennes reed naar een twintigste plek, net voor Verschoor die goed onderweg was maar een redelijke klapper meemaakte. Voor Maxime Poty verliep het nog een pak minder goed, hij stond na de heats 40e en laatste. Een incidentje tussen Basz en Leonardo Lorandi dwong het veld ertoe een tweede formatie ronde af te werken. Dit keer liep wel alles goed en kon het veld aan de finale beginnen. Maxime Poty deelde opnieuw in de klappers en viel uit in bocht één. Ook Martijn van Leeuwen zag de finish niet. Nielsen kwam goed weg maar kende problemen na acht ronden en werd pas 25e. Alexander Vartanyan aarzelde niet en ging naar de kop om als eerste binnen te komen. Daarachter werden Lorandi en Felice Tiene tweede en derde. Richard Verschoor verklaarde niet meer over alle snelheid te beschikken maar wist zich ondanks een zelf verklaard foutje als vierde voorbij het zwart wit geblokt te wurmen. Benjamin Lessennes werd 23e.

KZ2 De Conto-22
Paolo de Conto pakte op vrijdag en zaterdag de pole in de KZ schakelklasse

We naderen de eerste manche van het Europees kampioenschap KZ en dus was deze wedstrijd een ideale voorbereiding voor de grote afspraak binnen twee weken. In een spannende kwali pakte Paolo de Conto de pole voor Jordan Lennox en Rick Dreezen. Marco Ardigo was de eerste OTK op P4. Lang geleden... Jorrit Pex was de eerste Nederlander op P10, Marijn Kremers reed een 12e tijd bij elkaar voor Jonathan Thonon op P13 en Stan Pex op P17. Paolo de Conto won op zaterdag heat één en twee en pakte de pole voor de prefinale. Simo Puhakka won heat drie en schoof door naar P2 in de tussenstand. Marco Ardigo werd derde terwijl Rick Dreezen twee plekken moest prijsgeven om genoegen te nemen met P5. Niets onoverkomelijk met nog een finale dag voor de boeg! Jorrit Pex schoof door naar P9, Marijn Kremers werd 14e, Jonathan Thonon 15e en Stan Pex 20e.
In een heftige finale pakte Puhakka al vanaf de start de kop voor Marco Ardigo die tweede bleef. In de eerste bocht crashte een hele hoop rijders waaronder Stan Pex en Jordan Lennox die over de kop ging. Na vier ronden onder volledig geel hervatte Puhakke de wedstrijd vanaf de kop en gaf deze niet meer uit handen. Ardigo volgde in tweede stelling, Anthony Abasse plaatste de Sodi opnieuw keurig op het podium. Jonathan Thonon is met een zesde plek de eerste Belg, Jorrit Pex werd negende. Rick Dreezen zeventiende en Marijn Kremers negentiende.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet