Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Hamilton regeert en wint, Verstappen niet beloond voor sterke race


Kan Räikkönen nog in de aanval?
Vettels tempo is niet zo geweldig en zoals verwacht kan Räikkönen in de slotfase hierdoor dichterbij komen. De Fin is er veel aan gelegen een keer voor zijn nieuwe teamgenoot te komen, maar hij heeft veel oponthoud gehad met achterblijvers. Met nog vier ronden te gaan is het gat nog 1,5 seconde. Kan hij in de laatste ronden nog wat?

Verstappen valt uit in zicht van de haven
Max Verstappen heeft vandaag zeker weer naam gemaakt voor zichzelf, maar dat levert helaas net als in Australië geen punten op. De achtste plaats leek binnen, maar met nog drie ronden te gaan komt er een grote rookpluim uit de Toro Rosso. Voor de tweede keer in drie races ziet Verstappen punten vervliegen door betrouwbaarheidsproblemen. Erg jammer.

Nachtkaars
Verstappen strandt op het rechte stuk en om de Toro Rosso weg te krijgen moet de safetycar de baan op. Het gooit de race op slot, want het duurt nog twee rondjes voordat de auto weg is en dan is de laatste ronde al aangebroken. De safetycar verlaat de baan nog wel zodat die niet als winnaar op de foto komt, maar er wordt niet meer ingehaald en dus wint Lewis Hamilton de Grand Prix van China, voor zijn teamgenoot. De safetycar neemt ook Vettels zorgen weg en hij eindigt weer voor zijn teamgenoot.

De twee Williamsen reden vandaag redelijk in de anonimiteit, Massa en Bottas zijn op p5 en p6 best of the rest. Grosjean eindigt zevende, voor Nasr en Ricciardo; Ericsson krijgt dankzij Verstappen het laatste puntje in zijn schoot geworpen.

Hamilton had probleemloos weekend
Winnaar Lewis Hamilton was het hele weekend dominant. "We hadden vorige race wat problemen en daar zijn we dit weekend erg goed van teruggekomen", aldus de wereldkampioen. Het was een probleemloos weekend, alle sessies gingen goed. Vandaag was ik continu bezig het gat constant te houden en de banden te sparen. Ik had aan het einde nog genoeg over, al was dat niet meer nodig dankzij de safetycar. Dat was een beetje jammer, zo'n anti-climax na zo'n goed weekend, maar we hebben gewonnen en daar gaat het om."

Rosberg weer verslagen
Nico Rosberg werd vandaag wederom verslagen door zijn teamgenoot en dat lijkt toch al enige tijd aan hem te knagen. "Ik heb alles gegeven en probeerde in de slotfase het gat naar Lewis nog te dichten, maar het lukte niet om dichterbij te komen. Het gat met Ferrari was goed hier, dat was belangrijk voor het team, dus daar kunnen we mee verder."

Vettel nog steeds blij
Na zijn zege in Maleisië kon Ferrari vandaag geen vuist maken tegen Mercedes. "We moeten nog wat tijd zien te vinden op hen, maar drie podiums uit drie races voelt erg goed. Ik heb het erg naar mijn zin bij Ferrari. Het was al met al een goede race. We waren op de zachte band dichter bij de Mercedes dan op de harde. Door wat eerder te stoppen hoopten we de druk nog op te voeren, maar zij waren in de slotfase op die harde band gewoon te snel."

Uitslag Grand Prix
1. Lewis Hamilton, 56 ronden
2. Nico Rosberg, op 0.714
3. Sebastian Vettel, op 2.988
4. Kimi Räikkönen, op 3.835
5. Felipe Massa, op 8.544
6. Valtteri Bottas, op 9.885
7. Romain Grosjean, op 19.008
8. Felipe Nasr, op 22.625
9. Daniel Ricciardo, op 32.117
10. Marcus Ericsson, op 1 ronde

11. Sergio Perez, op 1 ronde
12. Fernando Alonso, op 1 ronde
13. Jenson Button, op 1 ronde
14. Carlos Sainz, op 1 ronde
15. Will Stevens, op 2 ronden
16. Roberto Merhi, op 2 ronden
17. Max Verstappen

Pastor Maldonado
Daniil Kvyat
Nico Hülkenberg
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet