GT

Groeten uit Nogaro bij de Coupe de Paques 2015


groetennogaro5
Groot was de verbazing bij uw verslaggever toen er ineens een gele vlag met FY werd getoond. Ook gerenommeerde journalisten ter plaatste moesten het even navragen, maar het bleek een Franse variant op de code 60 te zijn. Alleen wordt het hier Fullcourse Yellow genoemd.

groetennogaro6
Van vrijdag tot en met Paasmaandag werd er iedere dag geracet. Dus ook op Paaszondag stroomden de parkeerplaatsen vol en stonden de mensen rijen dik voor de kassa.

groetennogaro7
Ricardo van der Ende en Bernhard van Oranje moeten dit jaar de titel verdedigen die zij vorig jaar op Monza hebben veroverd. Het plan was om de BMW M4 in te zetten, maar aangezien die nog niet klaar is werd er gebruik gemaakt van de Mustang die in het bezit is van Bernhard. Het werd een weekend om snel te vergeten. Hoewel de wagen wel snel is waren er veel problemen voor de equipe in zowel de vrije training als in de kwalificatie.

groetennogaro8
Klapper van het weekend was dat Ricardo zonder remmen rechtdoor schoot met veel schade (en een nacht in het ziekenhuis) tot gevolg. De geluksmascotte in de vorm van een foto van vrouw en kind heeft helaas niet geholpen voor de auto, maar gelukkig wel voor Ricardo zelf, want hij bleef ongedeerd. Voor de Pinksterraces wordt er toch weer met een vertrouwde BMW gereden.

groetennogaro9
Nog een hele mooie nieuwe auto in het GT4 is de Porsche 981 Cayman SP Team PROsport Performance met als rijder Thomas Krebs.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet