Formula Regional European

Manor MP Motorsport komend weekend met drie wagens aan de start in Monza

mp dennis olsen 2

Dit weekend, op 11 en 12 april, begint voor het succesvolle formulewagen-team Manor MP Motorsport een druk autosportseizoen. Op Monza in Italië gaan zij met drie auto's van start voor de eerste twee ronden van het Formule Renault 2.0 Northern European Cup.

Tekst en foto's: PR

Dit kampioenschap viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum met een fantastisch veld van 30 auto's tijdens de seizoensopening. Met Dennis Olsen, Lasse Sorensen en Ignazio D'Agosto hoopt het Brits-Nederlandse team een zeer sterke indruk te maken.

mp dennis olsen 1

De Noorse coureur Olsen, vice-kampioen van de Eurocup Formula Renault 2.0 in 2014, begint aan de twee races op Monza als één van de grote favorieten. Olsen reed vorig jaar een fantastisch seizoen en in 2013 finishte hij in de top drie van de Formule Renault 2.0 NEC.

mp lasse sorensen 2

De 18-jarige rijder wordt vergezeld van Formule Renault 2.0-debutant en regerend Frans Formule 4-kampioen Lasse Sorensen, de jongere broer van GP2 Series racewinnaar Marco. Voor de Deen, eveneens 18 jaar oud, wordt het komend weekend zijn debuut in de Formule Renault en er zijn hoge verwachtingen voor een sterke start van 2015 voor de rookie.

De 20-jarige Italiaan D'Agosto maakt de line-up voor Monza compleet en brengt bij het team drie jaar ervaring mee. Na een succesvolle kartcarrière debuteerde D'Agosto in 2012 in de Formule Renault 2.0 NEC en sindsdien heeft hij ook in de Eurocup Formule Renault 2.0 races gewonnen.

Vooruitkijkend naar het eerste van zeven race-events van het NEC-seizoen zegt Manor MP Motorsport's Sander Dorsman: "We zijn allemaal erg enthousiast om na een lange winter eindelijk weer te kunnen racen en het is geweldig om het jaar te beginnen op een fantastisch circuit als Monza. We zijn erg blij Ignazio bij het team te verwelkomen naast Dennis en Lasse en we hopen op een goede start van ons nieuwe seizoen."

mp lasse sorensen 1

Na de vrije training op Monza op vrijdag 10 april, vindt op zaterdag 11 april de kwalificatie van de Formule Renault 2.0 NEC plaats om 10.15 uur (plaatselijke tijd), om 14.05 uur gevolgd door de eerste race. Ronde twee zal beginnen om 10.30 uur (plaatselijke tijd) op zondag 12 april.

Live-verslaggeving van beide wedstrijden is online te volgen via www.formularenault.tv
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet