DNRT

DNRT: Youri Verswijveren kanshebber in Mazda MX5 cup

youri in auto

Op zaterdag 11 april start op Circuit Park Zandvoort het nieuwe raceseizoen voor Youri Verswijveren. De 20-jarige Zandvoorter begint aan zijn tweede volledige seizoen in de Mazda MX5 cup. Vorig seizoen werd Verswijveren nog keurig tweede in het kampioenschap, nadat hij met veel technische problemen het jaar begon.

Tekst en foto's: PR

voor pand

Voor dit seizoen wordt Verswijveren gezien als één van de kanshebbers voor het kampioenschap binnen de MX5 cup, maar het zal zeker niet makkelijk worden om deze verwachtingen te realiseren. In een veld met bijna 50 gelijkwaardige Mazda's MX5 wordt ieder foutje afgestraft. Het komt er dus op aan dat zowel de rijder als de auto in perfecte conditie moet zijn. Met bijna 50 auto's aan de start is de Mazda MX5 cup de grootste raceklasse van Nederland!

youri bij auto

Tijdens de eerste racedag van het jaar worden 2 races van ieder 12 ronden verreden. Na een winter lang trainen en voorbereiden kijkt Verswijveren erg uit naar zijn eerste wedstrijden van 2015. Voor de eerste racedag heeft Verswijveren slechts één doel; goede punten scoren voor het kampioenschap! "We gaan proberen om zoveel mogelijk punten te behalen tijdens de eerste twee races van het seizoen. Een seizoen is lang en je wordt geen kampioen tijdens het eerste weekend. Constant blijven rijden en elke race je punten pakken is voor mij belangrijk", aldus Verswijveren.

Het seizoen van de Mazda MX5 cup bestaat uit 8 weekenden. Hierin wordt zowel binnen als buiten de landsgrenzen gereden. Naast 4 racedagen op Zandvoort gaat de Mazda MX5 cup ook naar TT circuit Assen. Ook trekt de Mazda MX5 cup driemaal de grens over, tweemaal naar België (Zolder en Spa-Francorchamps ) en eenmaal naar Oschersleben in Duitsland.

Racekalender MX5 Cup 2015
11 april 2015 – Circuit Park Zandvoort
19 mei 2015 – Circuit Zolder (Be)
24/24 Mei 2015 – Circuit Park Zandvoort
8 juli 2015 – TT Circuit Assen
9 augustus 2015 – Circuit Park Zandvoort
4/5 september – Spa Francorchamps (Be)
25/26 september – Oschersleben (Dui)
18 oktober – Circuit Park Zandvoort

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet