24H Series

Inschrijving 24H Barcelona (4-6 september 2015) is nu geopend

Start 24H BARCELONA 2014 800pix

Over enkele weken start het Europese deel van het Formule 1-seizoen op het Circuit de Barcelona Catalunya, maar de Spaanse F1-Grand Prix is zeker niet het enige internationale evenement op het circuit in Montmeló. Tijdens het eerste weekeinde van september (4-6 september 2015) is het Circuit de Catalunya Barcelona de plaats van handeling voor de 24H Barcelona, de vijfde en voorlaatste race van de 24H Series 2015. De inschrijving voor de internationale race voor GT's, toerwagens en 24H-Specials is nu geopend. De organisatoren rekenen ook ditmaal weer op een vol deelnemersveld voor het evenement.

Tekst en foto's: PR

Startgrid 24H BARCELONA 2014 800pix

"Voortbouwend op het succes van ons vlaggenschip, de race in Dubai, raakten we in 2011 voor het eerst bij het evenement in Barcelona betrokken. Sindsdien is de internationale status van de race snel gegroeid", zegt Daphne Gengler van Creventic. Het Nederlandse bureau is promotor en organisator van de 24H Series powered by Hankook in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT). In Barcelona werkt het team van Creventic nauw samen met directie en medewerkers van het Circuit de Barcelona Catalunya en de Koninklijke Catalaanse Automobielclub (RACC).

Nightshot 24H BARCELONA 2014 800pix

De race in Barcelona van vorig jaar eindigde met een dubbel succes voor Ferrari-teams, waarbij het Tsjechische team Scuderia Praha de overwinning veiligstelde en het Zwitserse team Kessel Racing als tweede eindigde. De winnaars van de 24H Barcelona 2013, Hofor Racing, eindigde met de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 als derde. Toerwagens spelen in deze race ook altijd een belangrijke rol, en de wedstrijd van vorig jaar vormde daarop geen uitzondering, inclusief een klassezege voor eigen publiek van de nieuwe SEAT Leon Cup Racer, die zijn 24-uurs-racedebuut maakte.

Het Circuit de Barcelona Catalunya werd in 1991 geopend. Sindsdien waren er tal van belangrijke series te gast: Formule 1, MotoGP, FIA GT, European Le Mans Series, EK Truckracen, maar het circuit was ook onderdeel van het parcours voor de teamtijdrit in het wielrennen tijdens de Olympische Spelen van 1992. De prachtige stad Barcelona, een van de populairste bestemmingen van Europa voor stedentrips, ligt op slechts een half uur rijden. Vrijwel alle grote maatschappijen onderhouden verbindingen met de luchthaven. Een andere reismogelijkheid biedt de stad Girona in het noorden, terwijl ook de vakantieplaatsen aan de Costa Brava niet ver van het circuit liggen.

Finish 24H BARCELONA 2014 800pix

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet