DTM

DTM: "We gaan naar Zandvoort!"

 start

DTM-actie op Zandvoort, vorig jaar goed voor 77.000 bezoekers

“We gaan naar Zandvoort…” Het aloude Nederlandse liedje is dit weekend van toepassing op de DTM, het prestigieuze Duits toerwagenkampioenschap, dat vanaf vrijdag op Circuit Park Zandvoort te gast is voor de zevende race van het seizoen. Een ding weten we al: Mercedes-Benz-coureur Bernd Schneider komt als leider in de tussenstand naar Nederland en zal in dezelfde hoedanigheid weer vertrekken, maar of hij zijn voorsprong op Zandvoort groter of juist kleiner ziet worden, dat is natuurlijk de grote vraag.


Tekst: René de Boer
Foto's: Boudewijn Pieters, Gerrie Hoekstra e.a.


De voornaamste concurrentie krijgt “Der Bernd” de laatste tijd vanuit de eigen gelederen. Zijn jonge Mercedes-Benz-teamgenoot Bruno Spengler is de “shooting star” van de DTM. De Canadees, vorige week woensdag 23 geworden, won de afgelopen twee races op de Norisring en de Nürburgring en komt in pas zijn tweede DTM-seizoen opmerkelijk goed uit de verf. Je ziet hoe hij opklimt in de strenge Mercedes-Benz-hiërarchie: vorige week zaterdag verscheen hij voor het eerst met een loshangend teamshirt op een Mercedes-feestje op de Nürburgring, waar hij vervolgens de hele avond afgezonderd zat met sportbaas Norbert Haug. Beide dronken ze een glas witte wijn en het was mooi om van een afstandje gade te slaan hoe Haug af en toe zijn hand op Spenglers schouder legde en Spengler steeds amicaler met zijn baas werd. Ook Dario Franchitti, Christijan Albers en Gary Paffett hebben we ooit zo zien groeien.

 Spengler podium

Bruno Spengler: tweede zege op de Nürburgring

Natuurlijk wil Spengler ook op Zandvoort goed scoren, maar ook Bernd Schneider is gebrand op succes. Zandvoort is het enige reguliere circuit op de DTM-kalender (afgezien van de nieuwe locaties als Barcelona, Brands Hatch en Le Mans) waar Schneider nog nooit op de hoogste trede van het podium heeft gestaan en daarin wil hij dit weekend verandering brengen. De kansen daarop lijken uitstekend, want Schneider verkeert ondanks zijn al wat gevorderde leeftijd van 42 jaar in de vorm van z’n leven. Nu privéproblemen zijn opgelost en hij ook zijn nummer-1-status bij Mercedes weer terug heeft, gaat het ook sportief gezien uitstekend met de viervoudig kampioen, die inmiddels met vriendin Svenja en dochter Lilly Sophie in Monte Carlo woont.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet