DNRT

DNRT: Eerste races aankomend weekend op Circuit Park Zandvoort

IMG 1058

Na de winterperiode wordt het voor de DNRT-coureurs aankomend weekend weer tijd om de racewagens uit de schuur te halen. Stichting DNRT organiseert hun eerste raceweekend dit jaar. Op zaterdag 11 april rijden de klassen van de Auto's B op Circuit Park Zandvoort en op zondag de wagens in Auto's A. Het vooruitzicht op volle startvelden gedurende het seizoen is groot. Bij de Westfields en vooral in de Mazda MX5 Cup zijn er een aantal nieuwe rijders bijgekomen.

Tekst: Autosport.nl/PR
Foto's: PR

Zaterdag 11 april 2015
Op vrijdagavond (10 april) is er alvast de mogelijkheid om vanaf 19.00 uur te gaan inschrijven in het TC-gebouw. Er kan dan ook worden gekeurd. Hou er rekening mee dat de inschrijving bij de eerste race altijd iets langer duurt. Inschrijven en keuren kan ook op zaterdagochtend vanaf 06.45 uur. Om 9 uur beginnen de vrije trainingen, gevolgd door de tijdtrainingen rond 10.45 uur. De rijders van de Porsche Club Racing beginnen hun eerste wedstrijd van 25 minuten om 11.40 gevolgd door de rijdersbriefing en de rest van het programma.

Porsche Only
Vanaf 2015 heeft Porsche Club Racing (PCR) bij de DNRT een 'Porsche only'-veld. Zij rijden op de dagen van de B-klassen. Dus ook op dagen dat bijvoorbeeld de MX5 cup en de Westfield cup rijden. Het rijden in een Porsche only-veld was een veelgekoesterde wens van de organisatie, het is voor hun fijn om niet met de SuperSports te hoeven starten. Dit zorgt er ook voor dat het niet meer nodig is om een internationale licentie te hebben als een rijder voor het eerst in de 944 CUP start.

Meer racen en minder trainen op wedstrijddagen
Vanaf dit jaar rijdt de PCR op een normale dag drie wedstrijden. De tijdtraining en kwalificatie worden samengevoegd. Zij zullen ook variëren in wedstrijdformat. Zo zullen ze op sommige dagen werken met een rollende start. Dit om de gezamenlijke ervaring te vergroten. Het voornemen is om een uursrace met verplichte pitstop in de zomerrace van 9 augustus toe te voegen. Al deze wijzigingen maken het spannend en aantrekkelijk om te racen bij PCR.

RMMC Zandvoort 01 150814 nl jpg72

Meer dan 40 auto's bij de Mazda MaX5 Cup
Terwijl bijna overal de startvelden kleiner worden geldt dit niet voor de populaire Mazda MaX5 Cup. Er worden meer dan 40 deelnemers verwacht. Grote favoriet is de Zandvoorter Youri Verswijveren, die het beslist niet gemakkelijk gaat krijgen tegen bijvoorbeeld de ervaren Marcel Dekker, die dit seizoen de Clio heeft omgeruild voor een jaar lekker scheuren in deze veel meer betaalbare klasse. Overal door het veld zal de nodige faire strijd plaats vinden. "Je rijdt geen bocht alleen."

Westfield Cup start

Het programma bestaat verder uit twee races van de populaire Westfield Cup (zie verder DEZE LINK), gecombineerd met de vrije sportscarklasse en de racewagens uit de vrije formule. Meer dan 20 wagens uit de Volvo 360 Cup zijn op hun eigen site verzameld voor het komende seizoen. Het is een machtige klasse en de kosten zijn nergens zo laag als hier. De Volvo's rijden samen met de sleutelaars van de Squadra Bianca klasse en een verdwaalde Mini uit de nog niet van de grond gekomen Dutch Mini Challenge.

TIJDSCHEMA ZATERDAG

Zondag 12 april 2015
Op zaterdagavond (11 april ) na de wedstrijden van Auto's B, dus waarschijnlijk rond 19.00 uur, kunnen de deelnemers van Auto's A zich alvast inschrijven en keuren in het TC-gebouw. Hou er rekening mee dat de inschrijving de eerste wedstrijd altijd wat langer duurt. . Inschrijven en keuren kan ook op zaterdagochtend vanaf 06.45 uur. Om 9 uur beginnen de vrije trainingen, gevolgd door de tijdtrainingen. Na de rijdersbriefing en pauze wordt er geracet vanaf 13.00 uur. De vier klassen rijden allemaal twee races van 12 ronden.

TIJDSCHEMA ZONDAG

kalender dnrt


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet