Diversen

Paasraces kleuren rood met Groot Hart

480 groot hart 1

Tijdens de Paasraces kregen 12 kinderen op Circuit Park Zandvoort de adrenalinerush van hun leven. Voor velen is het al een bekend fenomeen, de Radicals die met een tweede zitje in hun auto ernstig zieke kinderen rondrijden op het circuit. Groot Hart heeft al vele kinderen blij gemaakt en laten inzien dat ondanks de situatie waarin ze zitten, je altijd mag blijven dromen en hopen op een gezond leven.

Tekst: PR
Fotografie: Co van der Gragt

Initiatiefnemer van stichting Groot Hart is tv-presentator Rob Kamphues. Dankzij een hartoperatie op zijn derde kennen we hem nu als presentator en coureur. Om juist deze kids een mooie dag te bezorgen is Groot Hart opgericht.

480 groot hart 2

De Groot Hart rondes zijn inmiddels een bekend fenomeen geworden op de Nederlandse en Belgische circuits. De stichting maakt een racebelevenis mogelijk voor kinderen die leven met een hartafwijking of een ernstige ziekte. Net zoals voorgaande jaren waren er ook dit jaar veel Radicals te zien met blije gezichtjes. Samen met onze ambassadeurs Tom Coronel, Rintje Ritsma, Jan Lammers , Robin Frijns, Meindert van Buuren jr. en vele andere bekende namen heeft de stichting ook dit jaar zieke kinderen in het zonnetje gezet.

Stichting Groot Hart is er trots op dat zij tijdens de volgende races de ruimte krijgen om de kinderen een unieke racebeleving te kunnen geven:

Zondag 21 juni: Syntix Superprix op het Circuit van Zolder in Belgie
Zaterdag 10 oktober: GTC City Racing in Etten-Leur
Zondag 18 oktober: Supercar Challenge tijdens de Finaleraces in Assen

Groot Hart biedt alle faciliteiten en vergoedt de onkosten. Dat is mogelijk dankzij de onmisbare inzet van velen: coureurs, sponsoren, race-organisatoren en het vrijwilligersteam dat een gezin bij het race evenement ontvangt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet