Clio Cup

Loris Hezemans wint namens Team Bleekemolen bij Paasraces op Circuit Park Zandvoort

1428339586-150406 tb lh

Team Bleekemolen-piloot Loris Hezemans heeft tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort de overwinning voor zich opgeëist in de tweede wedstrijd van de Clio Cup Benelux. Inclusief zijn tweede plaats in de eerste wedstrijd voert de pas 17-jarige Team Bleekemolen-piloot ook het kampioenschap aan. Melvin de Groot maakte in race twee het Team Bleekemolen succes compleet door beslag te leggen op plaats twee. Regerend kampioen Sebastiaan Bleekemolen kende een moeilijk weekend, waarin zijn auto duidelijk snelheid tekort kwam. Desondanks scoorde Bleekemolen in de eerste race met een derde plaats toch een podium, om in race twee met een vierde plaats opnieuw kostbare punten voor het kampioenschap te pakken. Daarmee waren in het paasweekend vier van de zes podiumplaatsen in de Clio Cup Benelux voor rijders van Team Bleekemolen.

Tekst en foto's: PR

Het kampioenschap in de Clio Cup Benelux trapte dit paasweekend af met de traditionele Paasraces op Circuit Park Zandvoort. Ook dit jaar is Team Bleekemolen zowel kwalitatief als kwantitatief meer dan nadrukkelijk aanwezig in deze hoog aangeschreven titelstrijd. Met maar liefst zes auto's ging het team dat vorig jaar het kampioenschap binnenhaalde het nieuwe seizoen in. Naast titelverdediger en viervoudig kampioen Sebastiaan Bleekemolen maken ook zijn vader Michael Bleekemolen en Melvin de Groot dit jaar weer deel uit van de succesformatie, terwijl daarnaast het in de loop van vorig seizoen tot het team toegetreden 17-jarige talent Loris Hezemans weer van de partij is. Nieuw bij Team Bleekemolen zijn Stéphane Polderman en de in de snelle merkencup teruggekeerde René Steenmetz.

1428339590-150406 tb sb

Sterke kwalificatie
In de kwalificatie voor race één zette Sebastiaan Bleekemolen de tweede tijd op de klokken, op slechts 0,04 seconden van de poleposition. De Groot deed het met een vierde plaats eveneens uitstekend, terwijl de snelle Team Bleekemolen-piloot voor race twee zelfs de poleposition voor zich opeiste. Hezemans toonde met een derde en vierde plaats ook direct zijn snelheid. Michael Bleekemolen legde tot twee keer toe beslag op de zesde startplaats, terwijl Polderman twee keer op plaats acht mocht plaatsnemen. Steenmetz moest na een uitstapje in de vrije training genoegen nemen met startplaats tien.

1428339600-150406 tb rs

Twee man op het podium
De eerste wedstrijd op paasmaandag werd op een in eerste instantie nog vochtige baan verreden. Met een uitstekende start wist Hezemans meteen op te rukken naar plaats twee en wist deze positie na een foutloze race ook tot de finish te behouden. Daarmee stond de Team Bleekemolen-piloot meteen op het podium. "Ik was in het begin iets te voorzichtig waardoor het gaatje naar de leider te groot werd. Daarna liep ik langzaam in maar kon net niet meer op tijd in de slipstream komen", aldus het 17-jarige talent. Sebastiaan Bleekemolen kende een moeilijke race, maar legde desondanks beslag op de derde plaats. "Ik kom vermogen tekort en ook de wegligging is niet optimaal. Op nieuwe banden gaat het nog wel, zoals in de kwalificatie ook wel bleek. Maar op gebruikte banden wordt het na een paar ronden al snel minder. In de race was dat ook zichtbaar. Mijn start was minder goed, maar daarna kon ik een paar ronden bij Hezemans aandringen. Vervolgens reed hij, zonder dat ik er wat aan kon doen, weer bij me weg. Ik wist dat het moeilijk zou worden, maar dit is toch minder dan gedacht. Het gat naar de nummers één en twee is groter dan gehoopt. Het wordt dit weekend punten pakken en de schade beperken", aldus Sebastiaan Bleekemolen. Achter de regerend kampioen pakte De Groot de vierde plaats, voor de tweede HSU Payroll Services Team Bleekemolen Clio van Michael Bleekemolen. Na een fraaie onderlinge strijd wisten Steenmetz en Polderman beslag te leggen op de plaatsen zes en zeven.

1428339604-150406 tb mb

Superieure één-twee
In de tweede race pakte De Groot meteen de kop, maar moest deze vervolgens afstaan aan zijn superieur rondgaande Bleekemolen-teamgenoot Hezemans. Het 17-jarige talent was vervolgens een klasse apart en reed onbedreigd naar de zege. "De auto bleef de hele race ongelofelijk goed. Daarbij voelde ik me ook nog veel meer één met de auto. Echt super, hier ben ik heel blij mee", aldus de tevreden winnaar, die na twee races ook het kampioenschap aanvoert.

1428339594-150406 tb p2

Met een tweede plaats maakte De Groot het succes voor Team Bleekemolen compleet. "Ik had een goede start en dacht eigenlijk, nu scherp blijven rijden en dan komt het goed. Loris was echter zo snel", blikte De Groot terug. Waar hij na race één al bang voor was, manifesteerde zich nog meer in race twee. De auto van Sebastiaan Bleekemolen kwam duidelijk snelheid tekort en hoewel de regerend kampioen zijn positie met hand en tand verdedigde, moest hij na een goede start toch twee plaatsen prijsgeven en passeerde als vierde finish. Daarmee pakte Bleekemolen toch kostbare punten. Zijn vader Michael Bleekemolen passeerde op slechts 0,1 seconde van zijn voorligger als zesde de finish, terwijl Steenmetz en Polderman opnieuw een mooi duel uitvochten waarbij Steenmetz de punten pakte voor plaats zeven en Polderman voor plaats acht.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet