Clio Cup

Clio Cup Benelux: Eerste Clio-pole van het seizoen voor Niels Langeveld

top drie

Niels Langeveld heeft in de kwalificatie voor de eerste Clio Cup Benelux wedstrijd van het seizoen 2015 de snelste tijd op de klokken gezet. De nummer twee van vorig seizoen troefde daarmee Sebastiaan Bleekemolen, de regerend kampioen, nipt af. De derde plaats ging naar Loris Hezemans. Hoewel het aantal van tien Clio's natuurlijk tegenviel, belooft het onderlinge verschil tussen de top vier van slechts 0,124 seconden een mooie strijd aan kop op paasmaandag.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Co van der Gragt


Na een vrije training op een natte baan, mochten de rijders van de Clio Cup Benelux onder droge, maar wel koude omstandigheden aan hun kwalificatie beginnen. Helaas zijn er voor de eerste confrontatie van het seizoen slechts tien auto's komen opdagen, een teleurstellend aantal, maar volgens de laatste berichten zou dit aantal bij de komende races met circa vijf Nederlandse en diverse Belgische rijders toenemen. Nu bestaat het veld uit zes auto's van Team Bleekemolen en vier Clio's van Certainty Racing Team.

hezemans
Loris Hezemans

Om de banden op tijd op temperatuur te krijgen gingen de deelnemers vrijwel direct de baan op. Een donkere lucht en dus dreigende regen maakten dat de toppers ook meteen probeerden om een snelle tijd op de klokken te krijgen. De eerste die daarin slaagde was Loris Hezemans, terwijl de Certainty-teamgenoten Niels Langeveld en Ronald Morien en de Bleekemolen-teamgenoten Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot elkaars slipstream opzochten. Problemen waren er voor René Steenmetz. De Team Bleekemolen-piloot was in de vrije training in aanraking gekomen met de muur en hoewel de monteurs erin geslaagd waren de Clio rijklaar te krijgen, bleek er toch iets niet goed te zitten. Steenmetz reed twee keer de pits uit om er zonder een geklokte ronde te voltooien weer in terug te keren.

langeveld
Niels Langeveld

Na een paar minuten nam Langeveld de kop over, gevolgd door Sebastiaan Bleekemolen, Hezemans en De Groot. Op vijf Morien en daar weer achter Michael Bleekemolen, Stan van Oord, Stéphane Polderman en Maurits Sandberg. Halverwege de sessie begon het even licht te spetteren en daarmee was duidelijk dat er geen verbeteringen meer mogelijk zouden zijn. Ondanks dat de regen niet doorzette, zochten de meeste rijders met nog vijf minuten te gaan de pits op waardoor er geen positiewijzigingen meer plaatsvonden. Daarmee ging de pole voor de eerste Clio race op paasmaandag naar Langeveld, met Sebastiaan Bleekemolen op 0,041 seconden. Met de eerste vier rijders binnen 0,124 seconden belooft het op paasmaandag een mooie strijd om de overwinning te worden.

s bleekemolen
Sebastiaan Bleekemolen

Op basis van de één na snelste ronde mag De Groot in de tweede race op poleposition plaatsnemen, gevolgd door Langeveld, Sebastiaan Bleekemolen en Hezemans..Uitslag kwalificatie Clio Cup Benelux
Paasraces, zaterdag 4 april 2015, Circuit Park Zandvoort
1. Niels Langeveld (Certainty Racing Team) in 1:55.526
2. Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) + 0.041
3. Loris Hezemans (Carsport Holland/Team Bleekemolen) + 0.057
4. Melvin de Groot (Team Bleekemolen) + 0.124
5. Ronald Morien (Certainty Racing Team) + 0.675
6. Michael Bleekemolen (Team Bleekemolen) + 1.548
7. Stan van Oord (Certainty Racing Team) + 1.621
8. Stéphan Polderman (Team Bleekemolen) + 2.502
9. Maurits Sandberg (Certainty Racing Team) + 2.516
10. René Steenmetz (Team Bleekemolen) geen tijd

slot
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet