Supercar Challenge

Marth de Graaf en Dennis de Groot in Supercar Challenge

image001

Komend seizoen, te beginnen met de Paasraces op Circuit Park Zandvoort, zullen Marth de Graaf en Dennis de Groot deelnemen aan de Supercar Challenge. Beide coureurs rijden in de Supersport klasse met een spectaculaire BMW 132 GTR van JR-Motorsport.

Tekst en foto's: PR

Het raceseizoen bestaat voor beide rijders uit acht races, onder meer in Zandvoort, Zolder, Spa-Francorchamps, Assen en Brands Hatch. Het seizoen wordt besloten met de Formido Finaleraces op 16-18 oktober op TT Circuit Assen. In principe gaat het telkens om weekeinden met één of twee vrije trainingen, een kwalificatie en twee races van 60 minuten met verplichte tussenstop.

BMW 132 GTR
De auto waarin Marth en Dennis in actie komen is een zeer krachtige, achterwielaangedreven BMW Motorsport 1-Serie. Zij rijden in het team van JR-Motorsport uit Obdam, dat vorig jaar vijfde werd in de BMW Sports Trophy. Deze Trophy geldt voor BMW als wereldwijde kweekvijver en kent een eigen klassement. JR-Motorsport heeft de spectaculaire BMW 132 GTR ingeschreven in de Supersport klasse, de best gevulde divisie binnen de drie categorieën tellende Supercar Challenge, met toerwagens als de SEAT Leon TCR, BMW's E90/E92 en Lotussen.

De rijders
Marth de Graaf (23, Nieuw-Vennep) begon in 2008 in de Swift Cup en reed daarna onder meer met Radical's bij Coronel en een race voor het Lotus Team UK in het Dutch GT4. De Graaf is in het dagelijks leven vooral actief als race-instructeur en studeert aan de Johan Cruijff University.

Dennis de Groot (27, Hoofddorp) heeft eveneens al de nodige sporen in de vaderlandse autosport verdiend. Zo reed hij in de SEAT Cupra Cup en kwam hij vorig jaar uit in de Supercar Challenge met een BMW E46 van JR-Motorsport. Hij reed hierin drie keer poleposition, won twee keer en behaalde in totaal negen podiumplaatsen.

Kalender
3-4-6 april - Paasraces - Zandvoort
9-10 mei - New Race Festival - Zolder
5-6-7 juni - Spa Euro Races - Spa-Francorchamps
19-20-21 juni - Syntix Superprix - Zolder
31 juli en 1-2 augustus - Gamma Racing Days - Assen
11-12-13 september - Supercar Challenge on Tour - Brands Hatch
2-3-4 oktober - Racing Festival Spa - Spa-Francorchamps
16-17-18 oktober - Formido Finaleraces - Assen

De Supercar Challenge omvat drie klassen. Naast de Supersport/Sport divisie waarin Marth de Graaf en Dennis de Groot rijden, zijn dat de Super GT/GT/GTB divisie met auto's als Audi R8, Viper, Ferrari 458 en Porsche GT3 en de Superlights divisie (Radical's, Wolf's, Ligier's, Praga's).

Afgezien van de gebruikelijke autosportkanalen kan de Supercar Challenge rekenen op een brede en intensieve mediacoverage. Zo zal RTL7 op zondagmiddag verslag doen van alle races, is alles op 24/7-basis terug te zien op het eigen YouTube-kanaal SUPERCARCHALLENGETV, worden de races uitgezonden op het Europese televisiekanaal MOTORSTV en zijn de verrichtingen van de coureurs te volgen via de twee Belgische, digitale kanalen LIFE!TV en SPORT10.

image003

Goede moed
Met de deelname van Marth de Graaf en Dennis de Groot aan de Supercar Challenge heeft JR-Motorsport een sterk koppel gecontracteerd, dat komend raceseizoen ongetwijfeld voor veel spektakel zal gaan zorgen. Beiden kunnen niet wachten op hun debuut in de razendsnelle BMW 132 GTR, komend weekeinde op Zandvoort. De Graaf: "Dit vormt voor mij een prachtkans om deel te nemen aan een zeer competitieve raceklasse met serieuze concurrentie. Daar droomt iedere coureur van". De Groot is niet minder enthousiast: "Geweldig om in zo'n snelle auto als de BMW 132 GTR te kunnen rijden in een vol veld als het Supersport startveld".
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet