DNRT

DNRT: Mazda Endurance Challengers met nieuw team in seizoen 2015

Mazda Endurance Challengers 03 apr15 nl jpg72

De Mazda Endurance Challengers gaan komend seizoen de strijd aan met een nieuw team. Eric Sliphorst is de enige van het drietal die ook vorig seizoen actief was in de grijze Mazda MX-5 NC, waarmee wordt deelgenomen aan het Endurance Kampioenschap van het DNRT. De kampioen van de Ribank Mazda MaX5 Cup in 2011, 2012 en 2013 vormt dit jaar een team met twee oud-strijdmakkers uit diezelfde Cup, Dick van Rij van Smurfracing.nl en Carlo Izelaar, die afgelopen seizoen een aantal races reed voor het Duitse IL Motorsport. Voor de 24 Uur van Oschersleben wordt het team versterkt met Lukas Van Schagen van Loekalive.

Tekst en foto's: PR

Mazda Endurance Challengers 08 apr15 nl jpg72

Mazda Motor Nederland stelt het nieuwe team een vrijwel nieuwe Mazda MX-5 NC met 2.0 liter benzinemotor en handgeschakelde zesversnellingsbak ter beschikking. De motor heeft standaard 160 pk, maar dat is door tuner IL Motorsport verhoogd naar 185 pk om competitief te zijn binnen het Endurance Kampioenschap van het DNRT.

Het eerste seizoen, vorig jaar, verliep niet geheel vlekkeloos. Het team had veel ervaring met voorgaande modellen, maar van deze nieuwe auto was er maar één in Nederland en daarom was er weinig tot geen vergelijkingsmateriaal. Gaandeweg werd er echter veel geleerd, werd de MX-5 van de derde generatie sneller en kregen de monteurs ook steeds meer inzicht in de techniek van de auto. De overwinning in de sprintrace in Zolder gaf al aan dat de snelheid goed was. Het seizoen werd bovendien afgesloten met een mooie podiumplaats in Zandvoort tijdens de zesuursrace.

Mazda Endurance Challengers 01 apr15 nl jpg72

De racekalender van de Mazda Endurance Challengers bestaat dit seizoen uit drie evenementen, verdeeld over twee circuits.
Zaterdag 16 mei Zandvoort race 1 6 uur
Zondag 19 juli Zandvoort race 2 12 uur
Zaterdag 26 september Oschersleben (D) race 3 24 uur


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet