Clio Cup

Clio Cup Benelux: start dit weekend in Zandvoort met klein startveld

DBP 8934-1-

De Clio Cup Benelux 2015 gaat dit weekend van start met de traditionele Paarraces op Circuit Park Zandvoort. De competitie telt opnieuw 7 meetings, verdeeld over de circuits van de Benelux, tijdens enkele van de meest succesvolle autosportmeetings in België en Nederland, met als kers op de taart een uitstap naar het voormalige F1-circuit van Brands-Hatch. Bovendien kunnen de fans de Clio Cup Benelux 2015 niet alleen volgen op het Youtube-kanaal van de competitie, maar RTL7 brengt na iedere race een ruime samenvatting en zowel de beste Nederlander als de beste Belg mogen zich opmaken voor een test in de gloednieuwe Renault R.S.0.1!

Tekst en foto's: PR

Maar het eerst het sportieve nieuws. Uiteraard is het uitkijken naar de top 3 van vorig jaar voor de strijd om de zege, met in volgorde kampioen Sebastiaan Bleekemolen (Bleekemolen), Niels Langeveld (Certainty) en Melvin de Groot (Bleekemolen). Zij krijgen echter heel het seizoen het gezelschap van twee te duchten nieuwe namen in het team van Bleekemolen, met name de Nederlander René Steenmetz en de snelle Belg Stéphane Polderman. In Zandvoort zullen ook Ronald Morien (Certainty), Stan Van Oord (Certainty), Niels Kool (Kool), Maurits Sandberg (Certainty) en ook zeker Loris Hezemans (Carsport) voor het nodige vuurwerk zorgen. Genoeg spektakel dus in de twee races over dertig minuten op paasmaandag!

Het nieuws kwam op de valreep nog binnen voor de deelnemers aan de Clio Cup Benelux 2015, rechtstreeks uit het hoofdkwartier van Renault Sport in Parijs. De winnaars van Belgian Clio Cup en de Dutch Clio Cup, onderdeel van de Clio Cup Benelux mogen zich in het tussenseizoen opmaken voor een kennismaking met de nieuwste racewagen uit de ateliers van Renault Sport.

Xavier Gonzalez (Directeur van Renault Sport)
"Het is belangrijk om vast te stellen hoeveel jonge rijders gestart zijn in de merkencompetities van Renault, en later carrière hebben gemaakt in toerwagens en GT's. In de Benelux is de Clio Cup Benelux de beste manier om die traditie verder te zetten. Ik kijk er dan ook naar uit hoe de kampioen in de gloednieuwe R.S.0.1 zal presteren."

Naast deze test is de grote nieuwigheid van dit seizoen uiteraard de samenwerking met RTL7, dankzij de nieuwe partners van de Clio Cup Benelux, met name ALD Automotive en RCI.

Mick De Haas (Promotor):
"Tv is en blijft een uitermate belangrijk medium en naast continuïteit was het aanbrengen van Tv de belangrijkste vraag van onze deelnemers. Die vraag hebben we ingevuld, in samenwerking met onze bestaande partners en de nieuwe partners. Op die manier hebben we de vereisten van teams en rijders voor 2015 ingevuld en we hopen dat hiermee een belangrijke volgende stap is gezet."

DBP 8998---Version-2-1-

Desondanks dient de organisatie van de Clio Cup Benelux voor de eerste races op Zandvoort wel af te rekenen met een startveld dat niet helemaal naar verwachting is. Enkele externe oorzaken hebben de opener van het seizoen parten gespeeld.

Joost Custers (Series Manager)
"We hebben inderdaad te kampen met een aantal laattijdige afzeggingen, vooral in de Clio Challenge voorbehouden aan de Clio 3, het vorige model van de succesvolle racewagen van Renault. We starten daarom het seizoen met een relatief klein startveld, maar anderzijds groeit de deelnemerslijst voor Spa iedere dag en samen met de Franse collega's zullen we daar een startveld van meer dan 40 wagens zien. Ook voor de rest van het seizoen houdt die tendens aan. Wat ook opvalt, is dat het initiatief van de Belgian Clio Cup werkt, want ondertussen hebben al 5 bijkomende Belgische rijders hun aanwezigheid bevestigd en nog enkele andere werken aan een project. Ook een team uit Spanje start vanaf Spa voor het hele seizoen en opvallend ook enkele bijkomende Nederlanders. Hoe dan ook, na Zandvoort hebben wij 8 weken om verder te werken voor de tweede manche van het jaar en dat wordt een nog mooiere meeting!"

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet