IndyCar

Indycar: Toeschouwster gewond door rondvliegende aerokit onderdelen in St. Petersburg

Een toeschouwster is afgelopen zondag in St. Petersburg gewond geraakt nadat zij in de buurt van Turn 10 door rondvliegende aerokit brokstukken getroffen werd. De vrouw werd ter plaatse in het medisch centrum van het circuit behandeld en werd vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht.

Tekst Willem J. Staat
Foto Indycar

Aerokit
De vrees dat rondvliegende aerokit onderdelen voor overlast zouden zorgen werd bewaarheid.....

Toeschouwster gewond door rondvliegende aerokit onderdelen in St. Petersburg
Een toeschouwster is afgelopen zondag in St. Petersburg gewond raakt nadat zij in de buurt van Turn 10 door rondvliegende aerokit brokstukken getroffen werd. De vrouw werd ter plaatse in het medisch centrum van het circuit behandeld. Gedurende de wedstrijd vlogen de aerokit brokstukken tientallen meters in het rond. Over al die rondvliegende brokstukken maakte Tony Kanaan afgelopen zondag al een terechte opmerking. "Ik zag heel veel grote delen in het rondvliegen en er wordt niet van je verwacht dat je iemand raakt. Dit is geen stockcar of toerwagenracen." De vrouw liep een schedelbasisfractuur op maar zal naar verwachting volledig herstellen.Haar echtgenoot liet weten dat het nog een wonder heet dat zij het overleefd had.

Vooral het eerste wedstrijdgedeelte kende door rondvliegende aerokit-brokstukken de nodige neutralisaties. Evenals in de VLN afgelopen weekend heeft Indycar nu ook direct een behoorlijke wake up call gekregen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet