GT

Racing Team Holland by Ekris Motorsport verdedigt titels in Competition102 GT4 European Series

ricardo v d ende actie

Racing Team Holland by Ekris Motorsport verdedigt in 2015 haar titels (pro- en team) in de Competition102 GT4 European Series. Het raceteam uit Veenendaal is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe GT4 raceauto op basis van de BMW M4. De regerend kampioenen Ricardo van der Ende (Naaldwijk) en Bernhard van Oranje delen opnieuw een auto. Ervaren GT-racer Simon Knap (Assendelft) krijgt versterking van Rob Severs (Woerden). Met deze line-up wil Racing Team Holland by Ekris Motorsport opnieuw een gooi doen naar het kampioenschap. Ook Pieter-Christiaan van Oranje maakt komend seizoen tijdens een aantal GT4-races zijn opwachting.

Tekst en foto's: PR

2014 was een uiterst succesvol jaar voor het gerenommeerde team. Na het vieren van veel overwinningen en podiumplaatsen werd voor de derde maal de Europese GT4-titel veilig gesteld. Dit betekende een glansrijk einde van een succesvolle periode met de BMW M3 GT4. De opvolger belooft een opvallende verschijning te worden op het circuit.

Ricardo van der Ende: 'Een mooi avontuur'
Na drie Europese en een Nederlandse GT4-titel met de BMW M3 te hebben behaald, staat Ricardo van der Ende te trappelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Er wacht immers een gloednieuwe bolide op hem. "Het is best even moeilijk om de BMW M3 los te laten", vindt Van der Ende. "Wij hebben zulke mooie herinneringen aan deze auto. Maar aan alles komt een einde en gelukkig krijgen we er een mooi avontuur voor terug. Ik heb heel veel zin om weer aan de start te verschijnen, helemaal om te beginnen op Nogaro, dat voor mij een nieuw circuit is."

bernhard bij auto

Bernhard van Oranje: 'Veel vertrouwen in het nieuwe seizoen'
Bernhard van Oranje won vorig jaar samen met Van der Ende de Europese titel. De doelstelling liegt er niet om: ook nu strijdt Van Oranje voor het hoogst haalbare. "Ik ben heel blij dat we met een nieuwe auto gaan racen. De BMW M4 is een super gaaf model en ik kan niet wachten om hem in race-uitvoering te zien," vertelt Van Oranje. "Vorig jaar hebben Ricardo en ik als duo het kampioenschap gewonnen en hopelijk weten we die titel dit jaar te prolongeren. Natuurlijk is het even afwachten met een gloednieuwe auto, maar we hebben er ontzettend veel vertrouwen in."

Simon Knap: 'Ik kijk uit naar de eerste beproeving'
Ook Simon Knap is weer van de partij. De ervaren GT-coureur heeft afgelopen jaar al bewezen goed uit de voeten te kunnen met een door Ekris geprepareerde racewagen. Hij kijkt uit naar een nieuwe uitdaging met de BMW M4. "Ik heb veel zin in het nieuwe seizoen en ik ben nieuwsgierig naar de eerste beproeving van de nieuwe auto," zegt Knap. "Het zal natuurlijk even wennen zijn, maar ik weet zeker dat we dankzij de kennis van het team de auto snel op de rit krijgen. Ik denk ook dat Rob en ik een goed duo zijn en goede resultaten kunnen neerzetten."

Rob Severs: 'Uitdaging om mee te helpen aan de ontwikkeling van de auto'
Rob Severs heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met toerwagens en GT's. Veel wedstrijden sloot hij af op het erepodium. Vorig jaar eindigde hij als tweede in de AM-categorie van de GT4 European Series en strijdt komend seizoen samen met Simon Knap voor een topklassering in de hoogste divisie van het kampioenschap. "Ik ben heel blij om mij aan te sluiten bij Racing Team Holland. Het is ontzettend leuk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de BMW M4", aldus Severs. "Ik vertrouw erop dat we met de nieuwe wagen competitief genoeg zijn om voor de overwinning te kunnen strijden. Daarnaast heb ik ervaren teamgenoten waar ik veel van kan leren. Ik kan niet wachten tot de start van het seizoen!"

Omdat er momenteel nog volop gewerkt wordt aan de nieuwe BMW's M4, nemen Knap en Severs tijdens de eerste wedstrijd op het Franse circuit Nogaro plaats achter het stuur van de onvolprezen BMW M3 GT4. Van der Ende en Van Oranje besturen in het Paasweekeinde van 4-6 april voor de gelegenheid een Ford Mustang FR500C. Verder staan er dit jaar races gepland op Zandvoort (22-24 mei), Red Bull Ring (5-7 juni), Spa-Francorchamps (19-21 juni), Nürburgring (14-16 augustus) en Misano (2-4 oktober). Tijdens een aantal van deze weekeinden, komt ook Pieter-Christiaan van Oranje weer namens Racing Team Holland in actie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet