GT

GT: Nick Catsburg opnieuw op podium in Pirelli World Challenge

the us squat - gallardo rex and fl2 20150327 1576370541

Nick Catsburg heeft het afgelopen weekeinde opnieuw een podiumfinish behaald in de Pirelli World Challenge tijdens de Grand Prix van St. Petersburg in Florida. In de vierde race van het seizoen wist alleen de ervaren Olivier Beretta Catsburg met de Lamborghini Gallardo FL2 GT3 voor te blijven. Tijdens de eerst race van het weekeinde viel de Reiter-coureur terug na een straf.


Tekst: Marcel ten Caat (twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Het tweede weekeinde van het seizoen speelde zich af in Florida, tijdens het voorprogramma van de openingswedstrijd van het IndyCar Series-seizoen. In de kwalificatie voor de eerste van de twee races wist Catsburg de negende tijd neer te zetten, een tijd waar hij zelf helemaal niet tevreden over was.

Catsburg wist bij de start van race 1 direct twee man te passeren, maar achter hem reden enkele coureurs op elkaar, met een lange safety car periode tot gevolg. Na 25 minuten werd de wedstrijd hervat, waarbij Catsburg zijn positie behield en de voor hem rijdende Robert Thorne onder druk zette en de McLaren 650S GT3 even raakte. De 27-jarige coureur wist daarna ook McLaren-rijder Kevin Estre te passeren, maar kreeg vervolgens een drive-through voor het incident met Thorne en viel terug tot de 17e plek. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Ryan Eversly in de nieuwe Acura TLX-GT.

Door zijn snelle rondetijd in race 1 mocht Catsburg vanaf de tweede plek beginnen. Bij de start wist de Blancpain Racing Lamborghini de vanaf pole vetrokken Cadillac van Andy Pilgrim te passeren, maar Catsburg moest uiteindelijk de Ferrari van Olivier Beretta voor laten gaan. Een niet gelukte inhaalpoging aan het einde van de openingsronde betekende dat ook Estre voorbij aan Catsburg kon komen, maar nog voor Catsburg iets terug kon doen ging het weer mis op de baan en kwam de safety car weer voor het veld. Halverwege de race werd de baan vrijgegeven waarna Catsburg de aanval inzette op Estre. Na een paar ronden wist hij de McLaren te passeren en kon hij achter Beretta aan. Hoewel het verschil in de laatste ronden snel terugliep, kreeg Catsburg niet meer de kans om Beretta aan te vallen en eindigde hij uiteindelijk als tweede.

Reiter Engineering kondigde na afloop van de wedstrijd in Florida aan dat het team bij de volgende races van het kampioenschap op Barber Motorsports Park (24-26 april) met de nieuwe Lamborghini Gallardo R-EX van start zal gaan en niet meer met de tot nu toe gebruikte Gallardo FL2 GT3.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet