CIKFIA

Karting: CIKFIA: Michelangelo Amendola ook in 2015 geselecteerd voor Academy Trophy

Michelangelo Amendola komt ook in 2015 uit in de CIKFIA Karting Academy Trophy, de klasse die iedereen van gelijkwaardig materiaal voorziet en het beste in de rijders naar boven haalt. Ook vorig jaar werd Amendola geselecteerd voor dit kampioenschap. Hij deed het daarin meer dan verdienstelijk en dus mag hij ook dit jaar weer het beste van zichzelf geven.

Tekst: Philippe De Roeck

Voor Amendola was 2014 een leer jaar. Komende van de MiniMax ging een hele nieuwe wereld voor hem open. Nieuwe banen, nieuwe motor en vooral een nieuwe manier van racen. De jonge Genkenaar liet regelmatig zijn snelheid zien en dat bracht hem tot een 23e plek in de eindstand van ruim vijftig deelnemers. Ruimschoots voor zijn teammaat Tristan Foldesi die, zoals dat in Formule1 ook is, zijn eerste concurrent was!

Binnen een tweetal maanden, op 21, 22, 23 en 24 mei gaat de Academy Trophy van start in Zuera waar dat weekend ook de tweede manche voor het Europees kampioenschap KZ2 en KZ plaats vindt. Daarna komt het veld richting België voor de tweede manche op Karting Genk. De baan waar Michelangelo Amendola opgroeide en meermaals per week rondjes kwam afhaspelen met vader Carmelo. Begin september komt de Academy een laatste keer in actie tijdens het wereldkampioenschap KZ op het historische Le Mans!

Naast de Academy komt Amendola ook uit in de JuniorMax op een Parolin chassis. Hij zal ondermeer de BMC en BNL rijden dit jaar!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet