V8 Supercars

V8 Supercars: Overweegt Volvo V60 Estate in V8 Supercars in 2017?

In Amerika zijn er inmiddels geluiden opgedoken dat Polestar Volvo in 2017 overweegt om weer met een Estate in de Autosport terug te komen. Vooral de Nederlandse autosportliefhebber kan zich nog wel de befaamde TWR Volvo 850 Estate van Jan Lammers en Ricky Rydell uit het BTCC van 1994 herinneren. Omdat in 2017 een nieuw V8 Supercar reglement van kracht wordt waarbij de term "V8" komt te vervallen overweegt men bij Volvo de inzet van de V60 Estate

Tekst Willem J. Staat
Foto's PR/Willem J. Staat

volvo-v60-v8-supercar-concept-700x394
En dit moet een nieuwe Supercar worden??

Overweegt Volvo V60 Estate in V8 Supercars 2017
Volgens diverse bronnen binnen Volvo overweegt het merk om in 2017, wanneer het nieuwe reglement van kracht wordt, met een V60 Estate aan het kampioenschap deel te nemen. Het nieuwe reglement laat een dergelijke configuratie toe. Ook is het niet meer verplicht om per sé van een V8 Motor gebruik te maken. De V8 Supercarorganisatie voert momenteel serieuze onderhandelingen om het Japanse Lexus aan boord te krijgen. Die zouden zich inmiddels in een ver gevorderd stadium bevinden. Bij Lexus maakt men zich sterk voor de RC F waarvan ook een GT3 versie bestaat. Nissan overweegt deelname met de GTR en bij de merken Ford en Holden zijn de namen Mustang en Camaro ook meermaals gevallen. Auto's waarmee het DNA van de serie wel verloren lijkt te gaan.

Bij Volvo Australia wilde men de plannen noch bevestigen noch ontkennen. "Wij geven geen enkel commentaar over onze toekomstplannen" verklaarde John Carey van Volvo Australia. Momenteel wordt er bij Polestar een triple 4 cilinder die ongeveer 442 pk moet leveren.

Vorig jaar maakte men bij Volvo met het team van Gary Rogers met Scott McLaughlin als rijder een succesvolle entree in de V8 Supercarwereld. Het nieuwe reglement kan het beste als behoorlijk liberaal omschreven worden. Behalve in de V8 Supercars was het team van Polestar Volvo het afgelopen jaar eveneens vrij succesvol in het Zweedse Toerwagenkampioenschap. In het BTCC reed Team Dynamics de afgelopen jaren met een Estate versie van de Honda Civic.

Jan 1994 Volvo Gouden tijden!! Jan Lammers in de TWR Volvo 850 Estate in 1994
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet