Algemeen

Dragracing: Vegter Pro Mod Racing wacht een uitdagend seizoen

vegter.01a

Vegter Pro Mod Racing gaat ook in 2015 voor een volledig seizoen in het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap. Na een jaar met ups en downs zijn in de afgelopen maanden rond het team van David Vegter de nodige zaken veranderd. Niet alleen werd de '67 Camaro flink onder handen genomen, ook in de samenstelling van het team en het sponsorpakket is het nodige gewijzigd.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Klaar voor het nieuwe seizoen is David Vegter nog allerminst, want de Pro Modified '67 Camaro ligt nog voor een groot deel in onderdelen in de werkplaats. Maar de puzzelstukjes zijn nu wel compleet en daarmee het plaatje rond.

vegter.05

Eind vorig seizoen besloot hoofdsponsor MPM, na vele jaren in de dragrace-sport, andere marketingwegen te gaan bewandelen. Daarmee moest Vegter op zoek naar nieuwe partners. Na de nodige gesprekken kwam Vegter Pro Mod Racing tot overeenstemming met WVB Holland, terwijl recentelijk met Sonic Equipment, het overbekende gereedschappenmerk, zich nog een nieuwe partner bij het team aansloot. Post & Dros Racing Engines & Parts en HKR Techniek blijven net als afgelopen jaren aan het team verbonden, terwijl MPM het team nog altijd van alle benodigde smeermiddelen voorziet en dus ook, maar dan minder prominent, op de Camaro terugkeert.

vegter.04

Wat crewleden betreft blijven Martijn en Arjan Jansen en Gijs Visser, terwijl Willem van Balen een nieuw gezicht is binnen de kern van het team. Daarnaast zullen opnieuw Egbert Dros en Ronald Tissen het team regelmatig terzijde staan.

vegter nieuw
De Camaro is weer matzwart (eigen foto team)

De Vegter Pro Mod Racing '67 Camaro is een paar weken geleden naar Andy Robinson Race Cars in Engeland geweest. Het chassis had zoveel te lijden gehad van alle tyreshakes, dat zo'n beetje alles wat zich achter het rijderscompartiment bevond, vervangen diende te worden. Bij Autoschade Harteveld werd de body onlangs van een matzwarte kleur voorzien waardoor, zeker als straks ook nog de nieuwe striping is aangebracht, de Camaro er weer strak uitziet. Motorisch gezien vinden er geen veranderingen plaats en als een dezer dagen de V8 terugkomt van Post & Dros, kan de verdere opbouw van de Camaro beginnen.

vegter.02

Omdat Vegter bij de eerste wedstrijd van het FIA Europees Kampioenschap eind mei op Santa Pod goed beslagen ten ijs wil komen, staat er voor begin mei een testweekend gepland op de Zweedse baan van Malmö.

vegter.321

Vegter scoorde vorig jaar een fraaie runner-up positie bij de NitrOlympX op Hockenheim en een zwaarbevochten halve finaleplaats tijdens de European Finals op Santa Pod. Ondanks dat hij aan slechts vier van de vijf wedstrijden kon meedoen, eindigde de Nederlander op een zevende plaats in het zwaarbevochten FIA Europees Kampioenschap Pro Modified, een klassering waarin Vegter dit jaar verbetering wil brengen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet