DRDO

DRDO: Drie jonge racefanaten beginnen eigen team DS-Racing

dsracing a1

Zo zit je op een zwoele zomeravond gedrieën van de ondergaande zon te genieten als er opeens een idee ontspringt. Waarom gaan we niet samen een raceteam vormen? Alle drie in het bezit van een racelicentie, alle drie autogek, alle drie racefanaat. De bron voor een nieuw avontuur. Nu, bijna 8 maanden verder, is alles op de rit. We gaan rijden, eindelijk.

Tekst en foto's: PR

dsracing pits


Jorn van der Kuil (19, links), Bouke van Steen (19, midden) en Thim Koemans (21, rechts) zijn alle drie racegek. Samen komen zij dit seizoen met een BMW e30 325 uit in de specialsklasse van de DRDO. Een verslag van hoe drie jonge honden op eigen kracht gaan racen in hun team DS-Racing.

Thim Koemans: "De eerste stap was natuurlijk het zoeken naar sponsors. Racen is nu eenmaal een dure hobby, een hobby die we met onze bijbaantjes naast de studie (alle drie IVA Driebergen) niet zelf konden betalen. Na lang zoeken, overleggen en contracten smeden hebben wij drie sponsoren gevonden. Samen met Raymond van Steen, zelf ook DRDO-coureur en vader van Bouke van Steen, gaan onze sponsors het raceseizoen voor een groot deel bekostigen. Hoofdsponsor Design Styling verzorgt onder andere de styling van de auto in de typische oranje bubble-wrap. Het overgebleven gat werd gevuld door One Expertise en Vertical Vision. Ik benoem ze graag expliciet, omdat het zonder hen absoluut niet gelukt zou zijn."

Door middel van een fotoserie laten de jonge DRDO-debutanten het traject zien dat zij bewandeld hebben vanaf het eerste moment dat zij hun auto te zien kregen, tot aan de laatste testdag voor het begin van het raceseizoen op 21 april 2015.

dsracing b1

De auto zoals deze eruit zag voor we begonnen.

dsracing s2

De eerste stappen. Nieuwe voorschermen en deuren om ervoor te zorgen dat de wrapfolie mooi zou aansluiten (lees gedeukte onderdelen vervangen).

dsracing s1

Ook vrienden en zelfs vriendinnetjes (met gelakte nagels) hielpen graag met sleutelen.

dsracing s3

Daan werkt aan de bestickering.

dsracing b2

Het eindresultaat van al het werk dat aan de auto gedaan is.

dsracing a2

De auto in actie tijdens testen als laatste stap voor het begin van het DRDO-seizoen 2015.

Tot ziens bij de eerste DRDO-races, 21 april op Circuit Park Zandvoort!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet