Formula E

Formule E: Formule E maakt Monaco layout bekend!

De Formule E-organisatie heeft dit weekend de layout en configuratie voor het Monaco stratencircuit bekend gemaakt. Men maakt gebruik van een 1.76 km lang traject. Jarno Trulli is er erg enthousiast over.

Tekst Willem J. Staat
Foto Formule E

monaco news
Voor de Monaco E-Prix wordt van een verkortere vorm van het F1 circuit gebruik gemaakt.

Formule E maakt Monaco layout bekend
De Formule E organisatie heeft afgelopen weekend de layout en configuratie voor het stratencircuit van Monaco bekend gemaakt. Daar gaat men van een 1.76 km lang traject gebruik maken.

De gereviseerde layout maakt van hetzelfde pitcomplex en start/finishgebied gebruik. De auto's zullen na de start niet naar boven richting Casino rijden. I.p.v. daarvan maken ze bij St. Devoté en scherpe bocht naar rechts en komen bij de uitgang van de tunnel uit. De FIA moet het plan nog wel goedkeuren.

Jarno Trulli, in het verleden winnaar van de GP van Monaco en uitkomend voor zijn eigen team, is erg enthousiast. "Ik denk dat het een redelijke goede baan is en de locatie is natuurlijk fantastisch. Er wordt van de helft van het F1 circuit gebruik gemaakt en voor de Formule E is dit voldoende. Ik denk ook dat dit voor het inhalen erg goed is. Als je naar de eerste bocht naar beneden gaat is er een haarspeldbocht en rijden we in achterwaartse vorm richting Tunnel en daar moet je hard in de remmen. Een mooi punt om in the halen. Vandaar rij je terug richting de Tabac en Zwembad bochten. In de Formule 1 waren deze altijd spannend en uitdagend. In de Formule E zal het wat gemakkelijker zijn maar het uitkomen bij het Zwembad blijft een uitdaging zeker omdat het er erg glad kan zijn!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet