DTM

DTM meets Ajax

 dtm_ajax


Vandaag brachten de DTM coureurs Bernd Schneider en Timo Scheider een bliksembezoek aan de voetbalselectie van Ajax in de Amsterdam Arena.

 team_ajax


Tekst: Boudewijn Pieters
Foto's: Boudewijn Pieters en Chris Schotanus


 koffie

De heren genieten voor de persconferentie nog even van een echt Ajax bakkie koffie.

 schneider_ajax


Onder een grijze deken van regen gingen de heren naar buiten om kortstondig een balletje te trappen met de selectie van Ajax. Helaas bracht een fikse regenbui de plannen danig in de war.

 mediaaandacht

Media aandacht voor de heren coureurs.

 SchneiderPC

Geheel links zit de gastheer van vandaag, David Endt, de teammanager van Ajax.

 Schneidertrofeekast

Aandacht voor de vele bekers die Ajax in de wacht heeft gesleept.

Binnen kon de pers kennis maken met de Mercedes rijder Bernd Schneider en de Audi rijder Timo Scheider. Daarnaast was de Nederlander Nick de Bruijn aanwezig die uitkomt in de Formule BMW voor Joseph Kaufmann racing en Jeroen Bleekemolen die aanstaand weekend achter het stuur van een Porsche zal plaatsnemen.

 Nickwallfame


 BleekPC


De heren lieten weten niet uit te zien naar het huidige Nederlandse weer maar des te meer naar het bekende circuit in de duinen. Daar het wordt gezien als een echt rijderscircuit staat Zandvoort dan ook bij menig coureur in de favorietenlijst.

Erik Weijers, event manager van Circuit Zandvoort, bracht tevens de race challenge onder de aandacht. Zondag zal een "wedstrijd" tussen een aantal Red Bull bolides plaatsvinden: een Audi DTM, Sebastian Vettel in de Formule3 ( die afgelopen weekend in Turkije een prachtig visitekaartje achterliet als testrijder) en last but zeker not least Robert Doornbos in de Red Bull RB2.

Kortom, het wachten is op goed weer en aanstaande vrijdag als het voltallige DTM circus met secundaire raceklasse weer ten asfalt trekt in Zandvoort.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet