Formula E

Formule E: Franck Montagny door Wereld Anti Doping Agentschap voor twee jaar geschorst

De Fransman Franck Montagny werd na afloop van de Formule E-wedstrijd op Putrajaya in Maleisië bij een dopingcontrole positief bevonden. De Andretti Autosport-coureur werd positief bevonden op Benzolecgonine dat onder hoofdstuk 6A van Wereld Anti Doping Agentschap als verboden product wordt omschreven.(m.a.w cocaïne) Met terugwerkende kracht heeft het Wereld Anti Doping Agentschap hem voor twee jaar geschorst.

Tekst Willem J. Staat
Foto Formule E

2015 Montagny


Franck Montagny voor twee jaar geschorst
De Fransman Franck Montagny, uitkomend voor het team van Andretti Autosport, werd na afloop van de Formule E-wedstrijd op Putrajaya in Maleisië positief bevonden. Het Wereld Anti Doping Agentschap trof resten van Benzlecgonine in zijn lichaam aan. Een product dat onder hoofdstuk 6A van deze organisatie als verboden wordt omschreven. Zijn zaak werd op 19 februari j.l al behandeld en de Fransman heeft te kennen gegeven niet in beroep te gaan. Volgens de onderzoekscommissie heeft Franck Montagny artikel 2.1 van de anti doping reglementen overtreden.

Al zijn resultaten van de Putrajaya Eprix op 22 en 23 dec. 2014 zijn geannuleerd. Montagny heeft 21 dagen de tijd om in beroep te gaan. De schorsing geldt van 23 december 2014 tot 23 december 2016.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet