24H Series

Na een derde van het seizoen gaat de actie in de 24H SERIES verder

Start Hankook 12H ZANDVOORT 2014 800pix

Met de 24H Dubai en de 12H Italy-Mugello zijn de eerste twee wedstrijden van de 24H Series powered by Hankook 2015 achter de rug. Beide races waren een groot succes met meer dan indrukwekkende deelnemersaantallen, een duidelijk bewijs voor de grote belangstelling voor de internationale lange-afstandsraces voor GT's, toerwagens en 24H-Specials, georganiseerd door het Nederlandse bureau Creventic in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT). Nu een derde van het seizoen al is afgewerkt, gaat de actie verder met de volgende wedstrijd, de tweede editie van de Hankook 12H Zandvoort (29-30 mei 2015), waarmee de eerste helft van de serie van dit jaar wordt afgesloten.

Tekst en foto's: PR

Nu de punten voor de eerste twee wedstrijden zijn toegekend, tekent zich in de verschillende klassementen een interessante strijd af. Drie teams uit evenzovele landen, Bonk Motorsport, MARC Cars Australia 1 en Optimum Motorsport, gaan gedeeld aan de leiding van het algemeen teamklassement. Deze teams komen allemaal in een verschillende klasse uit. Met Adrian Barwick, Bradley Ellis, Keith Kassulke, Liesette Braams en Peter Leemhuis staan er niet minder dan vijf rijders met een identiek aantal punten bovenaan in het algemeen rijdersklassement. Liesette Braams streeft daarbij naar dubbel succes, want zij gaat ook aan kop in de stand om de Ladies' Cup met vier punten voorsprong op Chantal Kroll en zes punten voorsprong op Flick Haigh. De actuele klassementen zijn online te vinden via www.24hseries.com/series/standings.

Hankook 12H ZANDVOORT 2014 800pix

Als volgende evenement staat de Hankook 12H Zandvoort op het programma, op het voormalige Grand Prix-circuit, prachtig gelegen in de duinen aan de Noordzeekust. De eerste race op Zandvoort vorig jaar was een groot succes en de organisatoren verwachten opnieuw een vol startveld. "We raden teams aan om hun inschrijving te completeren, als ze dat nog niet hebben gedaan", zegt Natasha Mark van Creventic. "Om teleurstellingen te voorkomen en om iedereen die er wil rijden, gelijke kansen op een plek in het deelnemersveld te kunnen bieden, worden inschrijvingen in volgorde van binnenkomst van het inschrijfgeld in behandeling genomen. Omdat Zandvoort zowel voor Creventic als voor het DNRT de thuiswedstrijd is, kijken we natuurlijk bijzonder uit naar dit evenement. De samenwerking met directie en medewerkers van Circuit Park Zandvoort verloopt evenals vorig jaar bijzonder plezierig en de race in de duinen is altijd iets bijzonders."

Radiolemans com at Hankook 12H ZANDVOORT 2014 800pix

Tijdens de race zullen opnieuw live-streamimg en live-commentaar van Radio Show Limited, bekend van Radio Le Mans, beschikbaar zijn. Een 48 minuten durende samenvatting van de wedstrijd zal op televisie worden uitgezonden. Hankook is opnieuw titelsponsor en de exclusieve bandenleverancier tijdens het evenement, terwijl de Franse horloge-manufactuur BRM de officiële partner voor de tijdwaarneming is en de fraaie trofeeën voor de prijsuitreiking levert.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet