Clio Cup

Team Bleekemolen met vijf rijders in Clio Cup Benelux

michel bleekemolen

Hoe de startgrid van de Clio Cup Benelux er tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort precies uit gaat zien is op dit moment nog niet precies te voorspellen. Zeker is wel dat Team Bleekemolen een groot deel van die grid zal innemen, want met maar liefst vijf Clio's zullen zij ongetwijfeld het grootste Clio Cup-team vormen.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Archief Autosport.nl en PR

clio kampioen 2014

Dat Sebastiaan Bleekemolen zijn titel gaat verdedigen zal niemand verbazen.

sebastiaan bleekemolen

"Het is zo'n geweldige raceauto, ik heb er nog altijd veel plezier in om in de Clio te racen. Je kunt je toch steeds weer verbeteren, zo bleek ook op de testdag afgelopen dinsdag op Zandvoort. Ik heb andere lijnen gereden en wat dingen uitgeprobeerd en daarvan heb ik weer veel opgestoken", vertelt de Clio-kampioen van 2014.

Ook de inmiddels 65-jarige Michael Bleekemolen is nog lang niet aan zijn race-pensioen toe. Nog steeds topfit weet de race-nestor zich elke race weer volop in de strijd te werpen. "Zolang ik er plezier in heb en nog strijd kan leveren blijf ik racen, het is mijn leven", lacht de oudste racende Bleekemolen.

Net als de naamgevers zelf is ook Melvin de Groot bijna niet weg te denken bij Team Bleekemolen. De Groot hoopt komend seizoen voor de titel te kunnen gaan, al weet hij dat de concurrentie groot is. "Alle toppers doen weer mee, dus het wordt weer een mooi jaar met veel strijd."

René Steenmetz keert na een korte onderbreking terug bij Team Bleekemolen. Zijn zoon Ruud, die ook enkele seizoenen racete in de Clio Olympia Cup, is er dit jaar niet bij, hij heeft zich gestort op snowboarden en houdt het racen even voor gezien.

Nieuw bij Team Bleekemolen, maar niet nieuw in de Clio Cup, is Stephan Polderman. Hij woont in België, is Nederlander en werkt ook in Nederland. Polderman reed in 2011 voor het eerst enkele races in de toenmalige Dutch Renault Clio Cup, maar kon nooit een volledig seizoen rijden door zijn werkzaamheden in zijn restaurant in Sluis. Dit seizoen wil Polderman bij Team Bleekemolen wel het hele seizoen rijden en hij hoopt dat hij zo in de kop van het veld kan meestrijden.

191014 tb lh

Loris Hezemans begon vorig seizoen met een Belgische racelicentie in de Clio Cup Benelux, maar heeft deze inmiddels omgeruild voor een Nederlandse licentie. De jongste racende Hezemans rijdt komend seizoen waarschijnlijk twee races bij Team Bleekemolen, aangezien hij komend seizoen racet in de kersverse Audi Sport TT Cup. Deze nieuwe klasse voor jonge rijders vormt een onderdeel van het DTM supportpakket en brengt 18 Audi TT's op de baan.

Met deze rijdersbezetting hoopt Team Bleekemolen ook in 2015 de titel in de Clio Cup Benelux veilig te kunnen stellen. De eerste twee races worden gereden tijdens de Paasraces op maandag 6 april op Circuit Park Zandvoort.

Sebastiaan Bleekemolen kijkt uit naar een nieuw jaar in de Clio, maar zal ook weer enkele gastraces rijden: "Ik hoop in Monaco weer aan de start te kunnen staan in de Porsche Supercup. Dat is voor mij altijd een hoogtepunt en zou ik ook dit jaar graag willen doen. Maar ook staan er weer enkele gastraces in mijn planning, zoals de 1000 km van Palanga in Litouwen. Dat is een prachtig evenement over de snelweg, echt een unieke belevenis.

tb daytona 1   Ook heb ik inmiddels al twee lange afstandsraces gereden in Amerika, in januari de 24 uur in Riley en afgelopen weekend de 12 uur van Sebring. Naar verwachting zal ik nog meer races rijden in Amerika. Ik vind het prachtig om deze combinatie te kunnen maken met de Clio Cup Benelux en hoop op een spannend raceseizoen."

jb pole sebring

Jeroen Bleekemolen kijkt terug op een zeer druk en succesvol 2014: "Ik reed 43 races, stond 21 keer op het podium, behaalde 8 overwinningen en 3 polepositions. Voor komend jaar ziet het ernaar uit dat het weer net zo druk gaat worden, hopelijk zullen ook de resultaten weer goed zijn."

tb sebring 2

Team Bleekemolen wordt ondersteund door Bleekemolens Race Planet, HSU Payroll Services, State of Art, Edauw + Johanissen, Febo, Alarm Direct en Alfredo Espresso. Op racen.nl houden Michel, Sebastiaan en Jeroen een blog bij over hun race-activiteiten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet