Belcar

Belcar: Nederlanders succesvol in 24 uren van Zolder (lang)


 podium_klasse2

Podium klasse 2
Haane wint Klasse 3
In de Klasse 2 ging de zege naar Georg Severich, Mario Josten, Olivier Muytjens en Willie Moore met een BMW E46 GTR V8 (vierde algemeen). De Klasse 2 was daarmee de enige klasse waarin geen Nederlander op het hoogste treetje van het ereschavot eindigde.

 essers

Armand Essers

Onze landgenoot Armand Essers kwam met een BMW E46 Silhouet als tweede in de Klasse 2 en als vijfde algemeen over de finish.

 haane

Henk Haane

Routinier Henk Haane boekte samen met zijn Belgische teamgenoten Jean-Claude Meert, Peter van Delm en Guido Werckx en mooi succes in de Klasse 3. Het viertal boekte een klassezege met de Porsche 996 GT3 Cup van First Motorsport. Het team lag van start tot finish op kop en pakte dus niet alleen de volle puntenwinst na 24 uur racen, maar ook na zes en twaalf uur toen er eveneens punten te verdienen vielen.

 podium_haane

Podium Klasse 3

Helemaal vanzelf ging het niet. “We kampten met versnellingsbakproblemen, we hebben de race uitgereden met alleen nog een vierde versnelling”, aldus Haane. “Onze voorsprong liep daardoor terug, maar we hebben het uiteindelijk net gered. Op de finish hadden we nog maar één ronde voorsprong op onze achtervolgers over. We hebben er tijdens de race voor gekozen om de bak niet te verwisselen, dat zou teveel tijd kosten. Achteraf gezien hebben we de goede beslissing genomen.” Henk Haane en Jean-Claude Meert staan nu op de eerste plek in de tussenstand van de Klasse 3, voorafgaande aan de 24 uren van Zolder moesten zij nog genoegen nemen met de tweede plaats.

 langeberg

Tom Langeberg

Tom Langeberg deelde met de Belgen Stefaan Tavernier, Guy Kersten en Frank Hahn een Porsche 997 GT3 Cup van het Speedlover team. Zij wonnen de Klasse 4 (dertiende algemeen).

 podium_langeberg

Podium Klasse 4

Jean-Pierre Verhoeven bestuurde ook een Speedlover Porsche, in zijn geval een Porsche 996 GT3 Cup. Samen met de Belgen Jurgen van Hover en Robert Matot eindigde hij als vijfde in de Klasse 3 (vijftiende algemeen).

 verhoeven

Jean-Pierre Verhoeven

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet