Belcar

Belcar: Nederlanders succesvol in 24 uren van Zolder (lang)Zilver voor Eurotech Racing
Voor de eerste keer dit seizoen behaalden de beide Corvettes dus geen dubbel in Belcar. Eurotech Racing won het zilver en dat was een prestatie waar slechts weinigen vooraf op gerekend hadden.

 team_eurotech


In de kwalificatietraining kwam de Marcos LM600 in handen van Marc Goossens, Danny van Dongen en Cor Euser nog 1,3 seconden tekort op de Corvettes, in de race was het verschil met de SRT Corvette nihil. Marc Goossens nam de start voor zijn rekening en nam al vrijwel meteen de tweede plek over van de SRT Corvette. Na zestien uur racen, toen de GLPK Corvette al was teruggevallen, lag Eurotech Racing slechts twee ronden achter de leidende SRT Corvette. Een zege leek op dat moment mogelijk. De keuze om met drie rijders van start te gaan in plaats van met vier kostte het team uiteindelijk veel tijd en mogelijk zelfs de overwinning. De rijders van Eurotech Racing kampten met extreem hoge temperaturen in de Marcos-cockpit en met kramp, waardoor ze kortere stints konden rijden en vaker dan gepland de pits moesten bezoeken. Dat kostte veel tijd. Op de finish kwam Eurotech Racing maar zeven ronden op de winnende Corvette tekort.

24 uur pushen
“Dit is een schitterend resultaat”, vond drievoudig winnaar Marc Goossens desondanks. “Als rijders deden we qua rondetijden niet voor elkaar onder en we hebben goed samengewerkt. Het winnende team hadden we op snelheid kunnen kloppen.”

 marcos


Cor Euser sprak over een ‘geweldig resultaat’. “Het team functioneerde goed, de sfeer onder de rijders is prima. Het kan qua resultaat nog een plekje beter. We weten wat we op de Corvettes tekortkomen. Zo rijden wij onder meer niet met remmen van koolstofvezel, we hebben geen traction control en geen ABS.”

 danny_champagne


Danny van Dongen was ‘supertevreden’. “Alles liep lekker. Het hele team, met name ook de monteurs, heeft goed werk geleverd. Het was een superzware race. We hebben maar één ding gedaan: pushen, pushen en pushen, 24 uur lang.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet