Belcar

Belcar: Nederlanders succesvol in 24 uren van Zolder (lang)

De Nederlandse inbreng tijdens de 24 uren van Zolder, meetellend voor het Belcar-kampioenschap, was niet alleen kwantitatief indrukwekkend. De resultaten bleven niet uit. In elke auto uit de top drie reed minimaal één landgenoot, daarnaast wonnen Nederlanders de Klassen 3 en 4. Niet iedereen was even succesvol, niet iedereen haalde de finish van de loodzware race.

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Tim Böhme


 hart


David Hart won de 24 uren van Zolder voor de tweede keer op rij. Vorig jaar pakte hij de zege met onder anderen ene Marc Goossens, achter het stuur van een Corvette C5R.

 hart_corvette


Dit jaar deelde de vastgoedhandelaar de SRT Corvette met Marc Duez, Maxime Soulet en Tom Cloet. “We hebben twee aanrijdingen gehad, waarbij de body van de auto beschadigd raakte. Verder hebben we weinig fouten gemaakt. De auto was geweldig”, aldus Hart.

 hezemans


De SRT Corvette was tijdens de race zeker niet de snelste, die titel ging naar de GLPK Corvette met achter het stuur een ‘dream team’ bestaande uit drievoudig winnaar Mike Hezemans, Bert Longin, Anthony Kumpen en Kurt Mollekens. De GLPK Corvette lag gedurende de eerste twaalf uur van de race aan de leiding, maar verloor in de nachtelijke uren veel tijd met het preventief vervangen van een versnellingsbak. De Corvette viel terug naar de derde plaats, een positie die de equipe ook na 24 uur racen innam. Hezemans gaf transmissieleverancier Xtrac de schuld. Zij hadden volgens Mike een eenvoudig boutje van de versnellingsbakbediening niet goed vastgezet, iets wat het team uiteindelijk de zege kostte. “We hadden de beste auto en de beste rijders en we waren 24 uur lang de snelste”, concludeerde een gefrustreerde Mike na de race. “Ik heb deze race drie keer gereden en drie keer gewonnen. Ik wilde er graag vier uit vier van maken, maar het is niet gelukt.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet