Clio Cup

Niels Langeveld gaat voor niets minder dan de titel in de Clio Cup Benelux 2015


Niels Side View Clio 2015 New Livery - Respect All Fear None
Na afgelopen seizoen het kampioenschap in de Clio Cup Benelux op slechts één punt te hebben gemist, is Niels Langeveld erop gebrand dit jaar revanche te nemen. "Mijn team en ik zijn tot op het bot gemotiveerd, de auto staat geheel in een nieuwe livery en ik heb een fantastische ondersteuning van mijn sponsors. Ik ben nog nooit zo goed voorbereid aan een raceseizoen begonnen en daar ben ik enorm trots op. Er is nu maar één ding dat telt; de titel in de Clio Cup Benelux 2015."

Tekst en afbeeldingen: PR

Het verhaal van afgelopen seizoen is inmiddels alom bekend, de coureur uit Sassenheim werd afgelopen seizoen tweede achter Sebastiaan Bleekemolen op slechts één punt achterstand. "Vorig seizoen had ik in de beginfase niet alles op orde en dat kostte punten. Om kampioen te worden moet alles kloppen en dat lukte pas na het vierde evenement op TT Circuit Assen. Vanaf dat moment ben ik flink punten gaan scoren en slonk mijn achterstand zienderogen. Dat je op het eind ondanks een fraaie zege tijdens de Formido Finaleraces net één puntje tekort komt is dan zuur, maar ook dat hoort bij racen. Reden te meer om dit jaar vanaf de start voor de volle 100% voor de titel te gaan."

Niels Front View Clio 2015 New Livery - Respect All Fear None
Niels Langeveld heeft de winterperiode gebruikt om alles goed voor te bereiden, met als resultaat dat hij zijn seizoen sterker dan ooit kan starten. "Certainty Racing Team heeft vier Clio's ingeschreven en we vormen een hecht team dat voor elkaar door het vuur gaat. Mijn rol binnen het team is drieledig, naast rijder ben ik ook trainer en coach voor de andere rijders Stan van Oord, Maurits Sandberg en zelfs voor de al ervaren Ronald Morien. Ik vind die rol ontzettend leuk en voor mij is dat ook een perfecte combinatie die ons als team sterk maakt. Samen met onze engineers vormen we één geheel en ik verwacht dat dit al onze rijders komend seizoen succes gaat brengen."

Niels overall Front- Respect All Fear None
Verrassend is ook het uiterlijk van de Clio 4 RS van Langeveld. Waar de vice-kampioen van 2014 seizoenen lang in een witte auto reed is deze nu zwart. "Ik vind marketing een enorm belangrijk onderdeel van autosport. Dankzij mijn sponsors is alles nu tot in de puntjes geregeld. Niet alleen de auto staat er top bij, ook zullen wij het hele seizoen in samenwerking met Maverick Media films maken over onze raceweekends. Deze films, die ik op mijn Youtube-kanaal plaats, worden goed bekeken en ik vind het ook erg leuk om die te maken. Tel daarbij op dat de races van de Clio Cup Benelux dit jaar ook in samenvatting op RTL te zien, dan weet ik zeker dat de publiciteit dik in orde is."

Op dinsdag 24 maart was er voor de rijders in de Clio Cup Benelux een testdag op Circuit Park Zandvoort. Langeveld kwam deze dag in actie in de rol van zowel rijder, trainer als coach. Als rijder wilde hij vooral een race simuleren en dus werden er flink wat ronden gereden. Dat ging uitstekend en als rijder was Langeveld een tevreden man. Ook als coach liep de Sassenheimer met een grote glimlach op zijn gezicht, want zijn pupil Mika Morien, slechts 14 jaar oud, boekte flinke progressie. "Het is ongelofelijk wat Mika al met een auto kan op zijn leeftijd. Des te mooier is het dan te zien dat je hem via coaching nog beter kunt maken. Zijn vader Ronald Morien, een veteraan in de Clio, vindt het prachtig dat hij door zijn zoon om de oren gereden wordt. Een prachtige testdag dus voor iedereen in ons team."

Niels Top View Clio 2015 New Livery - Respect All Fear None
Deelname van Niels Langeveld aan de Clio Cup Benelux 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door TMC, VKV Groep, Automaterialen Ronald Morien, Connective Power, That's Lease, CvO consultancy, Vitstore en Certainty.

Kalender Clio Cup Benelux 2015
4-6 april - Paasraces - Circuit Park Zandvoort
30-31 mei - World Series by Renault - Spa-Francorchamps (B)
20-21 juni - Zolder Superprix Supercar Challenge - Circuit Zolder (B)
1-2 augustus - Gamma Racing - TT Circuit Assen
12-13 september - Supercar Challenge - Brands Hatch (GB)
3-4 oktober - European NASCAR - Circuit Zolder (B)
17-18 oktober - Finaleraces Supercar Challenge - TT Circuit Assen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet