GT

GT: WRT bevestigt komst Robin Frijns en programma voor 2015

VSA BES TEST15 GR8R3071

Woensdag maakte Max Koebolt al bekend het komende seizoen voor WRT in de Blancpain Endurance Series uit te zullen komen, op donderdag maakte Belgian Audi Club Team WRT het volledige programma voor het seizoen 2015 bekend. Zoals verwacht werd daarbij Robin Frijns als een van de vaste coureurs voor zowel de Blancpain Endurance Series en de Blancpain Sprint Series bevestigd.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: Olivier Beroud / Vision Sport Agency

Vorig jaar won Belgian Audi Club Team WRT de titels bij de coureurs en teams in de Blancpain GT Series en Blancpain Endurance Series en schreef het team uit Baudour de 24 Uur van Spa op haar naam. Komend seizoen willen de mannen van Vincent Vosse dat resultaat op zijn minst evenaren en daarvoor werden een aantal snelle coureurs aangetrokken.

Na de bekendmaking van de seizoensinschrijvingen voor de Blancpain Sprint Series en Blancpain Endurance Series was wel al bekend hoeveel auto's WRT zal inzetten, maar de namen waren nog niet bekend. Vandaag presenteerde het Belgische team officieel de coureurs voor het komende seizoen.

Het koningskoppel bij WRT is dit seizoen de combinatie Laurens Vanthoor en Robin Frijns. Het Belgisch-Nederlandse duo zal met de Audi R8 LMS ultra met startnummer 1 aan de start van de Blancpain Sprint Series en Blancpain Endurance Series verschijnen. Vanthoor en Frijns rijden samen in de sprint races en krijgen voor de langeafstandsraces gezelschap van voormalig Peugeot 908 testrijder Jean-Karl Vernay.

Het Monegaskische duo Stéphane Ortelli en Stéphane Richelmi rijdt ook het hele seizoen samen in een auto, maar krijgen in de Blancpain Endurance Series Frank Stippler naast zich. Stippler zal in de Blancpain Sprint Series met James Nash rijden. WRT kondigde echter direct aan dat dit de meest voor de hand liggende lineups zijn, die per race kunnen wijzigen.

De laatste auto in de Blancpain Endurance Series is de woensdag reeds bevestigde auto voor Laurent Pasquali, Sacha Bottemanne en Max Koebolt, terwijl we in de Blancpain Sprint Series Enzo Ide samen met Christopher Mies op een auto zullen gaan zien.

VSA BES TEST15 GR8R3151 Nieuwe namen, maar ook een nieuwe auto in een select aantal wedstrijden

"Ik ben trots op de uitstekende rijderscombinaties die we hebben kunnen samenstellen. Deze vertegenwoordigen een perfecte combinatie van ervaring en jong talent. We zijn erg blij opnieuw coureurs te mogen begroeten met wie we al langer samenwerken, zoals Ortelli, die al deel uitmaakt van het team sinds de start in 2010, of jongens als Stippler, Vanthoor, Ide, Mies en Sandström. We zijn even blij met de komst van bijvoorbeeld Richelmi, Frijns en Vernay, die voor nieuw bloed zorgen. Deze mix is dan ook erg belangrijk," zei Vincent Vosse tijdens de presentatie.

WRT zal tevens een van de teams zijn die dit seizoen de nieuwe Audi R8 LMS zal gaan inzetten, de eerste race van de nieuwe GT3-auto van Audi in de Blancpain Endurance Series staat al voor Monza op het programma. In Italië zal Nico Müller samen met Frank Stippler en Stéphane Ortelli met de nieuwe auto rijden. Op Paul Ricard zullen Vanthoor, Markus Winkelhock en René Rast de auto als voorbereiding op de 24 Uur van Spa besturen. Frijns, Richelmi en Vernay rijden in Spa met de R8 LMS ultra.

Naast de deelname aan de Blancpain GT Series staan ook de 24 Uur van de Nürburgring op het programma van het Belgische team. WRT zal op de Nordschleife twee nieuwe R8 LMS inzetten. Een voor Edward Sandström, Nico Müller en Christopher Mies en een voor Laurens Vanthoor, Pierre Kaffer, Nicki Thiim en Christer Jöns.

Het Blancpain Sprint Series-seizoen gaat met de Paasraces op Nogaro van start, de Blancpain Endurance Series start een week later op Monza.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet