Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: FIA kondigt GT World Cup in Macau aan

2W5A4882a

Het befaamde stratencircuit in Macau zal in november het decor zijn voor de allereerste FIA GT World Cup voor GT3-auto's. De FIA maakte vanmiddag na afloop van de World Motor Sport Council in Genève bekend dat van 19-22 november aanstaande de eerste editie van de cup zal worden verreden op het Guia-circuit.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Eind 2013 kwamen de plannen voor een FIA World Cup voor het eerst ter sprake in de World Motor Sport Council nadat SRO bekend had gemaakt niet langer de FIA GT titel voor haar series te zullen gebruiken. Destijds was het idee om een alleenstaand evenement te gebruiken, waarbij de top teams en coureurs uit de verschillende FIA series het tegen elkaar zouden opnemen.

Bij de vorige World Motor Sport Council, begin december vorig jaar in Doha, kwam het idee weer op tafel. Geïnteresseerde partijen werden opgeroepen zich kandidaat te stellen om de officiële en exclusieve partner van de FIA te worden voor de promotie van de cup.

Nu blijkt de organisatie van de Macau Grand Prix er dus in te zijn geslaagd de promotie naar zich toe te trekken. Sinds 2008 wordt er in Macau al een GT race gehouden, de Macau GT Cup, waarbij het aantal professionele teams en rijders dat de trip naar Azië maakt de laatste jaren toeneemt. Audi-coureur Edoardo Mortara wist het evenement drie keer op rij te winnen en afgelopen november was het Mercedes-coureur Maro Engel die de titel behaalde in de nauwe straten van de voormalige Britse kolonie.

Details over deelnemende teams, voorwaarden om aan het evenement mee te doen en specifieke reglementen zijn er nog niet. Opvallend genoeg maakte Michelin gisteren bekend het komende seizoen de banden te leveren voor de GT Asia Series en de Macau GT Cup, terwijl in Europa en Noord-Amerika de grote GT3 kampioenschappen met Pirelli-banden rijden.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet